Vaststelling bestemmingsplan “Alteveer 81, Alteveer en Meppelerweg 64, Ruinen”

Logo De Wolden

 

Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad van De Wolden het bestemmingsplan “Alteveer 81, Alteveer en Meppelerweg 64, Ruinen” vastgesteld. Burgemeester en wethouders van De Wolden maken dit bekend op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Het plan

Dit plan valt onder de ruimte-voor-ruimte regeling. Met dit plan wordt de agrarische bedrijfsbestemming van het voormalige agrarische bedrijf Alteveer 81-83 gewijzigd naar een woonbestemming. Hierbij wordt voormalig agrarische bebouwing gesloopt.

Op het perceel Meppelerweg 64 te Ruinen wordt de bouw van een bedrijfswoning mogelijk gemaakt.

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen van 12 juli t/m 22 augustus 2018 ter inzage. Inzien kan via:

 

  • 1.

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde;

  • 2.

    De gemeentelijke website: dewolden.nl/bestemmingsplan;

  • 3.

    www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoek op planidentificatienummer NL.IMRO.1690.BP00422-0401.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging beroep instellen tegen de vastgestelde bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Een belanghebbende is iemand die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 23 augustus 2018. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

 

Zuidwolde, 11 juli 2018

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven