Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Appelscha - Herontwikkeling voormalige locatie Miniatuurpark

Logo Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de raad van de gemeente Ooststellingwerf op 19 juni 2018 het bestemmingsplan Appelscha - Herontwikkeling voormalige locatie Miniatuurpark met wijzigingen heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor ten hoogste 55 woningen. Bij 32 woningen hiervan kan door middel van zorgvoorzieningen zorg aan huis worden toegepast.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPminiatuurpark-VG01) ligt vanaf 12 juli 2018 tot en met 22 augustus 2018 ter inzage. Het plan is digitaal in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u het plan, tijdens de openingstijden, inzien op het gemeentehuis; ’t Oost 11 in Oosterwolde.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan is van rechtswege afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

 

Naar boven