Ontwerpbestemmingsplan Stationsweg 114, m.e.r.beoordelingsbesluit, ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 13 juli tot en met 23 augustus 2018 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsweg 114’ met bijbehorende stukken.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor het te realiseren woongebouw aan de Stationsweg 114.

 

Ontwerpbestemmingsplan Stationsweg 114

Bestemmingsplan ‘Stationsweg 114’ maakt de ontwikkeling van een appartementencomplex met daarin 60 woningen mogelijk op de hoek van de Stationsweg en de Nijverheidsstraat in Heerhugowaard. De ontwikkeling geeft een eerste invulling aan de herontwikkeling van het Stationsgebied. De transformatie naar een wooncomplex past binnen de Structuurvisie Stationsgebied. Naast de appartementen krijgt het gebouw een plint met daarin ruimte voor 200m2 voor gebruik als kantoor (zonder baliefunctie), alsmede de daarvoor benodigde parkeervoorzieningen op het achterterrein. Het gebouw is trapsgewijs opgebouwd waarbij het gebouw in hoogte oploopt richting de hoek Stationsweg/Nijverheidsstraat. De hoogte van het gebouw varieert van 14 meter (aan de kant van het kanaal) tot een accent van 27 meter hoog (op de hoek van de Stationsweg en Nijverheidsstraat).

 

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r-beoordeling is een aanmeldingsnotitie opgesteld, die als bijlage in het ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsweg 114’ is opgenomen. Op grond van deze aanmeldingsnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders op 27 maart 2018 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan ‘Stationsweg 114’, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt geen ‘ belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Een ieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeer op de gevels van het te realiseren bouwplan hoger is dan de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder.

Onderzocht en gemotiveerd is dat maatregelen aan de weg of geluidsschermen niet wenselijk of afdoende zijn. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden. Hierdoor is

het mogelijk een procedure hogere grenswaarden te doorlopen. In samenhang met het

ontwerpbestemmingsplan wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid. Het betreffende ontwerpbesluit ligt met de

bijbehorende stukken tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

Terinzageligging

De hiervoor genoemde stukken liggen gedurende 6 weken, met ingang van vrijdag 13 juli tot en met donderdag 23 augustus, voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur

Het ontwerpbestemmingplan (met in bijlage 1 van de toelichting tevens de aanmeldingsnotitie en in bijlage 10 het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder) is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam ‘Stationsweg 114’ invult, wordt u direct naar de stukken geleid.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen schriftelijk en/ of mondeling zijn zienswijzen naar voren brengen. Over het ontwerpbestemmingsplan en het m.e.r.beoordelingsbesluit dat daar onderdeel van uit maakt kunt u uw zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Heerhugowaard

t.a.v. de heer R. Frusch, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, t.a.v. de heer R. Frusch, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard.

Voor het mondeling kenbaar maken van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch op nummer 14072 een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. Het is niet mogelijk zienswijzen per email in te dienen.

28OV43

 

Naar boven