Bekendmaking vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Schieoevers-Zuid te Delft

Logo Delft

Burgemeester en wethouders van Delft maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Delft op 5 juli 2018 heeft besloten om op grond van artikel 4 van de Wvg percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

 

De percelen zijn gelegen op het industrieterrein Schieoevers-Zuid. De bij de aanwijzing betrokken percelen hebben een toekomstige bestemming voor “Bedrijventerrein” (intensief gebruik) al dan niet in combinatie met de bestemmingen groen en verkeer.

 

Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 van de Wvg op 29 mei 2018 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden hebben bestendigd. Het voorkeursrecht geldt voor een periode van te hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de raad treedt in werking één (werk)dag na publicatie in de Staatscourant van 6 juli 2018; te weten op 9 juli 2018.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit d.d. 5 juli 2018 ligt samen met de bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte, alsmede de naam van de eigenaren, en overige relevante gegevens, met ingang van 9 juli 2018 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage bij de gemeente aan het Stationsplein 1 te Delft. De openingstijden zijn op maandag tot en met donderdag van 8:30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00. Voor het inzien van de stukken dient een afspraak gemaakt te worden bij de gemeente Delft. Afspraak maken kan via het telefoonnummer 14015 of via http://www.delft.nl/idd/afspraak

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij die wensen te verkopen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Delft moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen hierover één dezer dagen bij aangetekend schrijven bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan. Het besluit vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening van het besluit, of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot bestendiging van het voorkeursrecht in werking treedt.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 9 juli 2018 (de werkdag na publicatie in de Staatscourant) bezwaar indienen tegen het besluit de gemeenteraad. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaarschrift (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Delft, Postbus 78, 2600 ME Delft.

 

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het adres is: Rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

 

Delft, 6 juli 2018.

Burgemeester en wethouders van Delft

Naar boven