Bestemmingsplan: Bronckhorst, diverse locaties landelijk gebied veegplan & omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen: Heisterboomsdijk 3 Zelhem, uitbreiden ligboxenstal

Logo Bronckhorst

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied; Veegplan 2018-2’ en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 12 juli t/m 22 augustus 2018 voor een ieder ter inzage. Tevens is voor de locatie Heisterboomsdijk 3 in Zelhem een ontwerpomgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen voorbereid. Deze liggen tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op 9 hoofdonderdelen:

 

  • 1.

    Aaltenseweg 11 in Zelhem: activiteiten voor daggasten mogelijk maken en uitbreiden parkeercapaciteit;

  • 2.

    Hardsteestraat 14 in Toldijk: omzetting van bedrijf met dienstwoning naar burgerwoning;

  • 3.

    Hardsteestraat 16 in Toldijk: uitbreiding agrarisch bouwperceel t.b.v. legalisering en mini-windturbine;

  • 4.

    Heisterboomsdijk 3 in Zelhem: veranderen agrarisch bouwperceel t.b.v. een ligboxenstal;

  • 5.

    Hummeloseweg 79 Zelhem: uitbreiding parkeerterrein t.b.v. vrachtwagens en legalisering en uitbreiding parkeerterrein zuidzijde Hummeloseweg, waarvoor op de locatie Het Stapelbroek 2 in Hengelo verevend wordt (sloop en omzetting van agrarisch bouwperceel naar wonen met nevenactiviteiten);

  • 6.

    Landgoed ’t Medler in Vorden: het mogelijk maken van diverse ontwikkelingen op het landgoed, waaronder het verplaatsen van de tuinkoepel en enkele woonbestemmingen;

  • 7.

    Muizengatweg 3 in Toldijk: uitbreiding bedrijf in het buitengebied met 1.000 m2. Hiervoor worden op een drietal locaties 2.100 m2 aan bebouwing gesloopt. 2 locaties zijn tevens opgenomen in dit bestemmingsplan:

    a) Memelinkdijk 2 in Hengelo: omzetting van agrarisch bouwperceel naar wonen met agrarische nevenactiviteiten;

    b) Voortseweg 3 in Toldijk: het aantal m2 aan bebouwing wordt teruggebracht in de regels;

  • 8.

    Wittebrinkweg 3/3a in Zelhem: omzetting van agrarisch bouwperceel met twee dienstwoningen naar twee burgerwoningen;

  • 9.

    Correcties/ambtelijke wijzigingen landelijk gebied; betreft aanpassingen op 17 locaties.  

    U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

  • 1.

    digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://ruimtelijkeplannen.bronckhorst.nl (werkt alleen als u over een gml-viewer beschikt).

  • 2.

    op papier tijdens de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Bent u op de genoemde tijden niet in de gelegenheid de stukken in te zien, dan kunt u een afspraak maken via ons centrale telefoonnummer (0575) 75 02 50. 

    Coördinatiebesluit De gemeenteraad heeft op 22 februari 2018 besloten om toepassing te geven aan artikel 3.30 – 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) op toekomstige bestemmingsherzieningen en omgevingsvergunningen in het kader van het bestemmingslan Landelijk gebied Bronckhorst. Deze coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over een bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te besluiten in gevallen waarbij ook sprake is van toetsing aan de stikstofgebruiksregels. Beide ontwerpbesluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van een omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

     

    Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen. 

     

    Ontwerp-omgevingsvergunning

    Op 13 maart 2018 is een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning. De aanvraag is geregistreerd onder kenmerk SXO51189310. De aanvraag gaat over het vergroten van een ligboxenstal aan de Heisterboomsdijk 3 in Zelhem. Wij zijn van plan om de gevraagde vergunning te verlenen voor:

  • 1.

    Bouwen: het bouwen van een bouwwerk (Wabo, art. 2.1, lid 1 onder a)

  • 2.

    Milieu: het oprichten, veranderen of veranderen van de werking of het in werking hebben van een inrichting (Wabo, art 2.1, lid 1 onder e)

  • 3.

    Gebiedsbescherming  

 

In verband met het belang van de bescherming van natuur en landschap zoals bedoeld in de Wet natuurbescherming is ook een door Gedeputeerde Staten af te geven verklaring van geen bedenkingen onderdeel van de procedure. Op 4 mei 2018 hebben Gedeputeerde Staten een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven. De verklaring van geen bedenkingen maakt onderdeel uit van het voorgenomen besluit.

 

De stukken zijn digitaal te raadplegen. De ter inzage periode start op 12 juli 2018 en duurt zes weken. Desgewenst kunnen wij de stukken per post naar u opsturen. Hiervoor kunnen legeskosten in rekening worden gebracht.

  

Zienswijze indienen?

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad.

  

Naar boven