Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Buitengebied – Heibergweg 1

Logo Helmond

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat zij op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening op 3 juli 2018 het wijzigingsplan Buitengebied – Heibergweg 1 gewijzigd hebben vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan.

Dit wijzigingsplan is gebaseerd op de wijzigingsregels van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Helmond’.

Het betreft de verschuiving van het agrarische bouwperceel, waarbij de oppervlakte van het bouwperceel niet toeneemt.

 

Inzage plan

Het wijzigingsplan ligt met ingang van 12 juli 2018 gedurende zes weken ter inzage. U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de link op de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.0000WP170160-2000.

Er ligt ook een papieren exemplaar in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. Het bekijken van dit exemplaar kan tijdens de openingstijden van de Stadswinkel. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

 

Omschrijving wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Verbeelding: de volledige agrarische bedrijfsbestemming is één bestemmingsvlak Agrarisch – Agrarisch bedrijf.

Regels: aan art. 4.6.4 zijn bepalingen over de achtergrondbelasting voor geur en fijnstof toegevoegd.

Bijlagen toelichting: Bijlagen 1 en 8 bij de toelichting aangepast.

Voor een compleet overzicht en exacte beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde, ter inzage liggende, wijzigingsplan.

 

Beroep

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan kan met ingang van 13 juli 2018 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij het college hebben ingediend;

belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen;

belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door het college zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan.

 

Een beroepschrift kunt u sturen naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Helmond, 11 juli 2018

Burgemeester en wethouders,

 

mevrouw P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel mr. drs. A.P.M. ter Voert

de burgemeester de secretaris

Naar boven