Vastgesteld wijzigingsplan ‘Dammekade 3 in Boskoop’

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend, dat het vastgestelde wijzigingsplan ‘Dammekade 3 in Boskoop’ ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 12 juli tot en met 22 augustus 2018 (gedurende een periode van zes weken) voor een ieder ter inzage ligt.

Projectinformatie

Initiatiefnemer heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om gebruik te willen maken van de wijzigingsbevoegdheid, zoals die onder artikel 27.5 in het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Boskoop, derde actualisatie’ is opgenomen voor de toepassing van de ‘Ruimte-voor-Ruimteregeling’ en in het kader daarvan ter compensatie van de sanering van bedrijfsbebouwing e.d. op het perceel Dammekade 3, een woning direct ten zuiden van de Dammekade 1 te willen bouwen. Daartoe is het wijzigingsplan opgesteld.

Wanneer en waar kunt u het plan analoog en digitaal inzien?

  • Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u gedurende de voornoemde termijn van terinzagelegging inzien bij de Informatiebalie van het gemeentehuis Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl);

  • U kunt het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken ook digitaal inzien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.BKbuigebbosk4wij-VA01;

  • Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Omdat er geen zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan kenbaar zijn gemaakt, kan alléén door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet (tijdig) een zienswijze bij burgemeester en wethouders op het ontwerpwijzigingsplan heeft kenbaar gemaakt, gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het wijzigingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 11 juli 2018

Naar boven