Bekendmaking gecoördineerde besluiten vastgesteld bestemmingsplan “Panhuys, Hulsberg” en omgevingsvergunning woonzorgcomplex Panhuys, gemeente Nuth

Logo Nuth

Burgemeester en wethouders van Nuth maken bekend dat op grond van het coördinatiebesluit van de raad van 19 december 2017 (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten met ingang van donderdag 12 juli 2018 gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

  • -

    het door de gemeenteraad op 3 juli 2018 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Panhuys, Hulsberg” en

  • -

    de door het college van burgemeester en wethouders op 10 juli 2018 verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van een woonzorgcomplex voor 60 ouderen en 4 inpandige zorgappartementen. 

Coördinatiebesluit

De gemeenteraad heeft op 19 december 2017 besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen voor de herontwikkeling van het zorgcomplex Panhuys te Hulsberg. Voor deze herontwikkeling zijn verschillende andere besluiten nodig, zoals een nieuw bestemmingsplan en een omgevingsvergunning.  

De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de besluitvorming over de omgevingsvergunning. 

Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Panhuys, Hulsberg” is opgesteld met het oog op de herontwikkeling van het zorgcomplex Panhuys in Hulsberg. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 2 woonzorgcomplexen en 10 eengezinswoningen (sociale huur) mogelijk. De locatie is gelegen aan de Birkveldweg en Panhuys in Hulsberg. Het bestemmingsplan “Panhuys Hulsberg” biedt het juridisch kader waarmee de gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk wordt gemaakt.

Van donderdag 5 april 2018 tot en met woensdag 16 mei 2018 heeft het ontwerpbestemmingsplan voor een ieder ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp zijn geen zienswijzen ingediend. 

De gemeenteraad van Nuth heeft bij besluit van 3 juli 2018 het bestemmingsplan “Panhuys, Hulsberg”, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld. Tevens heeft de raad op 3 juli 2018 besloten op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van exploitatie anderszins is verzekerd. 

Verleende omgevingsvergunning

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouwen van een woonzorgcomplex voor 60 ouderen en 4 inpandige zorgappartementen. Van donderdag 5 april 2018 tot en met woensdag 16 mei 2018 heeft het ontwerpbesluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor deze aanvraag voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen op het ontwerpbesluit ingediend. 

Burgemeester en wethouders hebben op 10 juli 2018 besloten om de omgevingsvergunning  overeenkomstig de ontwerpvergunning te verlenen. 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan “Panhuys, Hulsberg” en de verleende omgevingsvergunning voor het woonzorgcomplex liggen met de daarbij behorende stukken, met ingang van donderdag 12 juli 2018 gedurende 6 weken en één dag ter inzage in het gemeentehuis te Nuth. 

Inzien van stukken op afspraak

Voor het inzien van stukken dient u een afspraak te maken. Een afspraak maakt u bij voorkeur digitaal, via www.nuth.nl, via het telefoonnummer 14045 of persoonlijk aan de receptie. De afspraaktijden zijn dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). 

Het vastgestelde bestemmingsplan “Panhuys, Hulsberg” is via www.ruimtelijkeplannen.nl digitaal beschikbaar. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0951.BPHulsbergPanhuys-VA01. 

Beroep

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet op de ruimtelijke ordening worden de twee besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en tegen de omgevingsvergunning staat vanaf vrijdag 13 juli 2018 gedurende 6 weken (dus tot en met donderdag 23 augustus 2018) beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat hun redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de besluiten. 

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. U dient bij het instellen van beroep een exemplaar van het besluit mee te zenden. In het beroepschrift vermeldt u waarom u het niet eens bent met het besluit of de besluiten.

Voorlopige voorziening

Bij het indienen van een beroepschrift kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan, indien u van oordeel bent dat gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed het noodzakelijk maakt dat op korte termijn een voorlopige uitspraak wordt gedaan. Het verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nuth, woensdag 11 juli 2018

Naar boven