Bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Roosendaalsebaan 40 te Schijf’

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Rucphen in zijn vergadering van 3 juli 2018 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Roosendaalsebaan 40 te Schijf’ ongewijzigd heeft vastgesteld. 

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het plan is een zogenaamd postzegelbestemmingsplan, waarmee het onderliggende bestemmingsplan wordt herzien. De planherziening voorziet in nieuwbouw voor het waterwinbedrijf.

Terinzagelegging

U kunt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf en de daarop betrekking hebbende stukken, digitaal inzien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0840.9000B0028-DEF1. Dat kan met ingang van 12 juli 2018 gedurende een (beroeps)termijn van zes weken. U kunt het plan ook inzien in het gemeentehuis, Binnentuin 1 te Rucphen

Herbegrenzing  Natuur N etwerk Brabant

Voor de nieuwbouw voor het waterwinbedrijf is de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant, zoals deze was opgenomen in de Verordening ruimte, aangepast. Het besluit tot deze aanpassing is op 25 juni 2018 genomen door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Dit besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende dezelfde termijn als het bestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis en zijn te vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl.

Beroep 

Degene die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en/of een belanghebbende die aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten over de herbegrenzing kan geen beroep worden ingediend.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovengenoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, zal de werking van dit besluit worden opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vastgesteld bestemmingsplan

Ter inzage vanaf 12 juli 2018 t/m 22 augustus 2018

Naar boven