WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN EN ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING VOOR ZONNEPARK ELSWEIDE.

Logo Wierden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening wordt toegepast voor het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening zonnepark Elsweide” en de omgevingsvergunning voor de aanleg van het zonnepark Elsweide nabij Enter. Het plangebied betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Wierden sectie Z, nummers 364, 365 en 469.

Deze gronden worden globaal begrensd worden door de provinciale weg N347, de beek De Elsgraven en een zandweg (noordzijde). Het gehele zonnepark wordt landschappelijk zorgvuldig ingepast in de omgeving.

 

Op 6 maart 2018 heeft de gemeenteraad besloten de coördinatieregeling voor de realisatie van dit zonnepark toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. Dit betekent dat voor de besluiten die genomen moeten worden voor realisatie van het zonnepark in het plangebied ‘Elsweide’ gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Tegen het besluit tot het toepassen van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

 

Burgemeester en wethouders van Wierden maken daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening zonnepark Elsweide” maakt het aanleggen van een zonnepark mogelijk in het plangebied. Het plangebied behoudt de (gebieds-)bestemming ‘Agrarisch’, de mogelijkheid voor een zonnepark is via een specifieke aanduiding vastgelegd. De landschappelijke inpassing is in de regels van het bestemmingsplan vastgelegd.

 

Ontwerp-omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning voorziet in de aanleg van het zonnepark in het plangebied, met de daarbij behorende nutsvoorzieningen, gebouwen en bouwwerken geen gebouw zijnde.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, liggen tegelijkertijd met ingang van 12 juli 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Het ontwerp-bestemmingsplan is daarnaast vanaf 12 juli 2018 in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2018000004-ON01.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. U kunt uw zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan richten aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’ en ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 43, 7640 AA Wierden.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning, dan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven