Vastgesteld wijzigingsplan en hogere waarden railverkeerslawaai voor Smalspoor 4

Logo Houten

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat hij op 25 juni 2018 het wijzigingsplan Smalspoor 4 in Houten ongewijzigd heeft vastgesteld. Tegen het ontwerpwijzigingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden zijn binnen de gestelde termijn geen zienswijzen ingediend.

Tegelijk met het wijzigingsplan wordt het besluit vaststelling hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarden voor railverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Dit besluit volgt uit artikel 110a lid 1 van de Wet geluidhinder. Dit besluit is nodig voor de uiteindelijke vaststelling van het wijzingsplan.

Het plan

In 2013 is bestemmingsplan Loerik VI – Albers Pistoriusweg in werking getreden. Daarin staat een wijzigingsbevoegdheid voor het college van burgemeester en wethouders om een perceel tussen Albers Pistoriusweg 1 en 7 te kunnen wijzigen van bijbehorend erf naar maximaal twee vrijstaande woningen. Het wijzigingsplan is opgesteld om medewerking te verlenen aan het realiseren van een woning aan het Smalspoor 4.

Waar en wanneer kunt u het wijzingsplan en besluit hogere waarden inzien?

Het vastgestelde wijzigingsplan met de bijbehorende stukken en het besluit vaststellen hogere waarden railverkeerslawaai liggen met ingang van donderdag 12 juli 2018 tot en met woensdag 22 augustus 2018 ter inzage in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 in Houten. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website www.houten.nl/afspraak.

Digitaal kunt u vanaf 12 juli 2018 de stukken inzien via:

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden:

  • -

    die tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht;

  • -

    die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit doet u onder vermelding van: Beroepschrift Wijzigingsplan Smalspoor 4. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en besluit vaststellen hogere waarden treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen

Met vragen kunt u contact opnemen met afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) 63 92 611.

Naar boven