Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Zuid 2017’, Nijmegen

Logo Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 4 juli 2018 het bestemmingsplan Nijmegen Zuid 2017 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan Nijmegen Zuid 2017 omvat de wijken Hatertse Hei, Grootstal, Hatert en gedeeltes van De Goffert (Jonkerbosch), Sint Anna en Hazenkamp. Aan de noordzijde vormt de Slotemaker de Bruïneweg de grens en aan de oostzijde de St. Annastraat. Aan de zuidzijde ligt het plangebied tegen het landelijk gebied De Elshof en valt de plangrens samen met de gemeentegrens. Aan de westzijde van het plangebied bepaalt het Maas-Waalkanaal en de groene uitloper van het Goffertpark naar het Maas-Waalkanaal de grens (de Rentmeesterlaan, Antoinette van Pinxterenlaan, Joke Smitlaan, Marga Klompélaan, Opaalstraat, Jadestraat en het Aventurijnpad).

Het actualiseren van bestemmingsplannen is een wettelijke taak. Bestemmingsplannen moeten om de 10 jaar worden geactualiseerd. Het doel van de actualisatie is dat er steeds een actueel overzicht bestaat van de bouw- en gebruiksmogelijkheden in een gebied. Het vigerende bestemmingsplan voor Nijmegen Zuid is vastgesteld in mei 2008. Om aan de wettelijke verplichting te voldoen dient er een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied te worden vastgesteld.

Tevens wordt een aantal ontwikkelingen in dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt: bouw van het gebouw De Lelie (Park Malderborgh), bouw van één woning aan de Grootstalselaan, ver-/nieuwbouw van de school Hatertseweg 400 en ver-/nieuwbouw van Wijkcentrum De Schakel. Voor deze ontwikkelingen is in het bestemmingsplan een ruimtelijke onderbouwing opgenomen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken, liggen van donderdag 12 juli 2018 tot en met donderdag 23 augustus 2018 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BPa1000-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BPa1000-/NL.IMRO.0268.BPa1000-VG01

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 13 juli 2018 tot en met donderdag 23 augustus 2018 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven