Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 5 juli 2018, nr. WJZ/18054599, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2017

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2017 wordt als volgt gewijzigd:

A

In de artikelen 5, eerste lid, onderdeel j, en 6, onderdeel o, wordt telkens ‘de Wet bescherming persoonsgegevens’ vervangen door ‘de Algemene verordening gegevensbescherming’.

B

In artikel 5, eerste lid, onderdeel f, wordt na ‘zelfstandige bestuursorganen’, ingevoegd ‘, commissies’.

C

Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van artikel 6, onderdeel o, wordt een onderdeel toegevoegd luidende:

  • p. het zorgdragen voor aangelegenheden op het gebied van de Archiefwet 1995, voor zover niet behorend tot een hoofd van dienst, waaronder het voor het gehele ministerie vaststellen van beheersregels als bedoeld in artikel 14 van het Archiefbesluit 1995 en het vaststellen van selectielijsten als bedoeld in artikel 5, tweede lid, onderdeel b, van de Archiefwet 1995 en het stellen van beperkingen aan de openbaarheid van archiefbescheiden bij de overbrenging als bedoeld in artikel 15 van de Archiefwet 1995.

D

Artikel 13 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel b, wordt na ‘101,’ ingevoegd ‘104, tweede en derde lid,’.

2. Het eerste lid, onderdeel e, komt als volgt te luiden:

  • e. artikel 6.14 van het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming;

E

Onder vervanging van de puntkomma door een punt aan het slot van artikel 16, onderdeel b, komt onderdeel c te vervallen.

F

Onder verlettering van het tweede lid, onderdelen i tot en met k tot h tot en met j, komt onderdeel h, van artikel 19, te vervallen.

G

Na artikel 22 wordt een nieuwe paragraaf toegevoegd luidende:

§ 6a Mandaat aan een niet-ondergeschikte

Artikel 22a

Aan de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor het nemen van besluiten, het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen en feitelijke handelingen die nodig zijn om uitvoering te geven aan hetgeen in de Verordening (EU) nr. 2017/1369 is bepaald ten aanzien van de handhavende maatregelen op het terrein van energie-etikettering.

H

De bijlage wordt als volgt gewijzigd:

1. Paragraaf VI, tweede lid, onderdeel k, komt te luiden:

  • k. het aangaan van overeenkomsten op het terrein van roerende goederen en dienstverlening, alsmede het materiële beheer van roerende goederen en het in opdracht van de secretaris-generaal, de plaatsvervangend secretaris-generaal of een hoofd van dienst aangaan en ondertekenen van inkoopopdrachten en contracten;

2. Paragraaf VI, tweede lid, onderdeel z, komt te luiden:

  • z. het in opdracht van een hoofd van dienst autoriseren van medewerkers van de onderdelen van het ministerie genoemd in paragraaf I, tweede lid, onderdelen b, c en d, en het derde lid, onderdelen a en c, voor het afnemen van digitale overheidsdiensten door middel van het inkopen, uitgeven en beheren van digitale authenticatiemiddelen;

3. Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van paragraaf VI, tweede lid, onderdeel cc, wordt een onderdeel toegevoegd luidende:

  • dd. het coördineren en het ontwerpen van de selectielijsten zoals bedoeld in artikel 5, eerste lid, van de Archiefwet 1995 voor het gehele ministerie.

4. Onder verlettering van paragraaf VI, tweede lid, onderdelen cc tot en met dd tot bb tot en met cc, komt onderdeel bb, te vervallen.

5. Paragraaf XIV, derde lid, komt te luiden:

  • 3. De Dienst ICT Uitvoering bestaat uit:

    • a. de directie Strategie en Organisatie;

    • b. de directie Financiën en Inkoop;

    • c. de directie Infrastructuur;

    • d. de directie Dienstverlening.

6. Na Paragraaf XVI, tweede lid, wordt een nieuw lid toegevoegd luidende:

  • 3. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bestaat uit:

    • a. de directie Kernprocessen EU;

    • b. de directie Kernprocessen NL en Juridische Zaken;

    • c. de directie Internationale Programma’s;

    • d. de directie Nationale Programma’s;

    • e. de directie Financiën, Informatiemanagement en Facilitaire Zaken;

    • f. de directie Klant, Advies en Informatie;

    • g. de projectdirectie Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen.

7. Paragraaf XIX, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De Dienst Nederlandse Emissieautoriteit heeft tot taak:

    • a. het ondersteunen van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit, bedoeld in artikel 2.1 van de Wet milieubeheer, bij het uitvoeren van de aan dit bestuur ingevolge de Wet milieubeheer opgedragen taken;

    • b. het uitvoeren van wet- en regelgeving inzake de handel in emissierechten, bedoeld in hoofdstuk 16 van de Wet milieubeheer;

    • c. het uitvoeren van wet- en regelgeving inzake hernieuwbare energie vervoer, bedoeld in titel 9.7 van de Wet milieubeheer;

    • d. het uitvoeren van wet- en regelgeving inzake de rapportage- en reductieverplichting vervoersemissies, bedoeld in titel 9.8 van de Wet milieubeheer;

    • e. het verlenen van instemmingen aan projectactiviteiten als bedoeld in het Protocol van Kyoto;

    • f. het uitvoeren van toezicht op de naleving van regelgeving inzake conformiteitsbeoordeling vaste biomassa voor energietoepassingen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt ten aanzien van artikel I, onderdeel A, terug tot en met 25 mei 2018, ten aanzien van artikel I, onderdelen B, C, D, subonderdeel 1, H, subonderdelen 1, 2, 3, 4, 6, lid 3 (nieuw), onderdelen a, b, c, d, e, en f, onderdeel 7, lid 2, onderdelen a, b, c, e en f, terug tot en met 26 oktober 2017, ten aanzien van artikel I, onderdeel D, subonderdeel 2, terug tot en met 6 februari 2018, ten aanzien van artikel I, onderdelen E, F en H, subonderdelen 5 en 7, lid 2, onderdeel d, terug tot en met 1 januari 2018, ten aanzien van artikel I, onderdeel G, terug tot en met 1 augustus 2017, ten aanzien van artikel I, onderdeel H, subonderdeel 6, lid 3 (nieuw), onderdeel g, terug tot en met 19 maart 2018.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 5 juli 2018

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven