Coördinatieregeling: ontwerpbestemmingsplan ‘Kraaierslaan 4’, ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit ‘Hogere waarde Wet geluidhinder’ ter visie

Logo Noordwijk

De gemeenteraad van Noordwijk heeft op 12 oktober 2017 besloten toepassing te geven aan de coördinatieregeling m.b.t. het bestemmingsplan, het bouwplan en het verzoek hogere waarde Wet geluidhinder ‘Kraaierslaan 4’ te Noordwijk.

Het college van burgemeester en wethouders maakt overeenkomstig artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kraaierslaan 4’;

  • 2.

    Het ontwerpbesluit Omgevingsvergunning;

  • 3.

    Het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder.

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een planologische ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de Omgevingsvergunning en het verlenen van de ‘Hogere waarde Wet geluidhinder’. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan is in handen van de gemeenteraad.

Plangebied en inhoud

De drie genoemde ontwerpbesluiten hebben betrekking op de toepassing van een oude ‘Ruimte voor Ruimte’ regeling m.b.t. het perceel ‘Kraaierslaan 4’. Toepassing van deze inmiddels vervallen regeling is mogelijk omdat het om een reeds in behandeling genomen verzoek betreft. Concreet gaat het om het schrappen van een agrarisch bouwperceel, het wijzigen van de bestemming van de bestaande ‘bedrijfswoning ’in de bestemming ‘burgerwoning’ en de bouw van een extra burgerwoning.

Ter inzage

Genoemde drie ontwerpbesluiten liggen met ingang van woensdag 11 juli tot woensdag 22 augustus 2018 voor een ieder ter inzage. U kunt de documenten raadplegen in het gemeentehuis, Voorstraat 42. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de codering NL.IMRO.0575.BPDRKraaierslaan4-ON01

Zienswijze

Gedurende de termijn dat genoemde ontwerpbesluiten ter inzage liggen, kan een ieder –bij voorkeur schriftelijk- een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad v.w.b. het ontwerpbestemmingsplan en bij het college van burgemeester en wethouders v.w.b. de overige twee ontwerpbesluiten. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Uw schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad, Postbus 298, 2200 AG te Noordwijk, resp. het college van burgemeester en wethouders, p/a Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD te Leiden onder vermelding van 'zienswijze Kraaierslaan 4'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van tervisielegging een afspraak maken via T 071-3660274. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van de ontwerpbesluiten de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven