Gemeente Landgraaf - Vooraankondiging bestemmingsplan Rötscherweg 61

Logo Landgraaf

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Landgraaf kennis dat zij het bestemmingsplan Rötscherweg 61 voorbereiden.

 

Het bestemmingsplan ziet op het wijzigen van de bestemming van een perceel, gelegen aan de Rötscherweg, kadastraal bekend gemeente Ubach over Worms, sectie C, nummer 6974 (ged.) van ‘Agrarisch’ in ‘Bedrijf’. In verband met de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg heeft de provincie Limburg van het bedrijfsterrein van Biozym, gelegen aan de Rötscherweg, een stuk grondbeslag nodig. Een klein deel voor de daadwerkelijke realisatie van de BPL, het overige deel voor het verleggen van de aanwezige gasleiding. Om de grond van Biozym te kunnen gebruiken/verwerven hebben de provincie Limburg, de gemeente Landgraaf en Biozym onderling grond geruild en verkocht. Door de grondruil-/verkoop gaat een gedeelte van het bedrijfsterrein van Biozym verloren. Ter compensatie krijgt Biozym een nieuw perceel ten westen van de bedrijfsbebouwing. Dit perceel heeft echter de bestemming ‘Agrarisch’. Om ervoor te zorgen dat het perceel daadwerkelijk gebruikt kan worden voor bedrijfsdoeleinden dient de bestemming gewijzigd te worden in ‘Bedrijf’.

 

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft, wordt globaal begrensd door het bestaande perceel van Biozym en de aansluitende agrarische gronden.

 

Op grond van artikel 1.3.1 Bro wordt hier vermeld dat op dit moment nog geen stukken ter inzage liggen, dat geen gelegenheid wordt geboden om op grond van artikel 1.3.1 Bro zienswijzen naar voren te brengen en verder geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met alle daarbij behorende stukken zal op korte termijn ter inzage worden gelegd conform het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Dan bestaat de mogelijkheid om zienswijzen kenbaar te maken. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact op nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken, via telefoonnummer 14 045.

 

Naar boven