Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan 'Regenboogschool'

Logo Hardinxveld-Giessendam

Wijzigingsplan Regenboogschool ongewijzigd vastgesteld

Het college maakt op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij op dinsdag 3 juli 2018 het  wijzigingsplan 'Regenboogschool' heeft vastgesteld. Het plan is ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsplan ongewijzigd vastgesteld.

Aanleiding voor toepassen wijzigingsbevoegdheid

Het plan is een wijziging binnen het planologisch kader op basis van het bestemmingsplan "Regenboog – Sportvoorziening". De mogelijke herontwikkeling van het plangebied vertreklocatie Regenboogschool tot woongebied was hierin reeds vastgelegd. Vanwege enkele wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan heeft het college van B&W, met gebruikmaking van de wijzigingsbevoegdheid, het plan op enkele onderdelen gewijzigd. Het resultaat is dat het plangebied nu planologisch ruimte biedt aan in totaal 11 eengezins rijwoningen en 4 2/1-kapwoningen in plaats van 4 vrijstaande en 8 2/1-kapwoningen. Daarnaast maakt de wijziging een andere ligging van enkele bouwvlakken en een betere situering van de ontsluitingsweg mogelijk.

Inzien van het wijzigingsplan

Het vastgestelde wijzigingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 5 juli 2018 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, of is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het planidentificatienummer NL.IMRO.0523.WPRegenboogschool-VG01.  

Indienen beroep

Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij het college naar voren is gebracht, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.

Inwerkingtreding van het wijzigingsplan

Het vaststellingsbesluit van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Burgemeester en wethouders, gemeente Hardinxveld-Giessendam

Naar boven