Ontwerp-bestemmingsplan ‘Gestraatje Lemmensweg Heinsbergerweg te Montfort’

Logo Roerdalen

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.10 van de Wet milieubeheer bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Gestraatje Lemmensweg Heinsbergerweg te Montfort’ evenals de bijbehorende Plan-MER voor een ieder ter inzage liggen.

Inzage en raadplegen

Het ontwerp-raadsbesluit, ontwerp-bestemmingsplan en Plan-MER liggen met bijbehorende stukken vanaf 19 juli 2018 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPMFT2018GESTRHEIN-OW01.

Het plan

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in een bedrijfsverplaatsing van een intensieve veehouderij van het Gestraatje 65 naar de Heinsbergerweg 20 in Montfort gelegen in het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG). Op de vrijkomende locatie aan het Gestraatje/Lemmensweg worden vervolgens drie bedrijfskavels ontwikkeld en de bestaande agrarische bedrijfswoning wordt herbestemd tot woning.

Plan-MER

Het bestemmingsplan is PlanMER-plichtig op grond van de Wet milieubeheer en het daaraan gekoppelde Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat de milieueffecten van het plan moeten worden onderzocht. Het onderzoek naar de milieueffecten is weergegeven in de Plan-MER.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan inclusief Plan-MER kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Roerdalen, postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.  

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjoerd van Eck of Bianca Timmermans van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon: (0475) 538 888.

 

Naar boven