Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Optoppen Smallepad 28 en Stadsring 15

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a en c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het geldende bestemmingsplan ‘Berg-Utrechtseweg’, voor het optoppen van de gebouwen aan het Smallepad 28 en de Stadsring 15 ten behoeve van appartementen. Het college is ook voornemens om voor de appartementen hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder.

 

Het gebouw aan het Smallepad bestaat op dit moment uit 4 bouwlagen en daar worden 2 bouwlagen aan toegevoegd ten behoeve van 12 appartementen. Het gebouw aan de Stadsring 15 bestaat op dit moment uit 4 bouwlagen en daar wordt 1 bouwlaag aan toegevoegd ten behoeve van 4 appartementen. Daarnaast wordt de reeds vergunde indeling van de bestaande gebouwen  aangepast zodat daar nog 2 appartementen aan kunnen worden toegevoegd. In totaal gaat de voorliggende procedure dus om het toevoegen van 18 appartementen.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met bijbehorende stukken van donderdag 12 juli tot en met woensdag 22 augustus 2018 voor een ieder ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort. Ook zijn de stukken in te zien via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl  (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.OV00042-0201).

 

Zienswijzen

Gedurende de periode van ter inzage legging (van 12 juli tot en met woensdag 22 augustus 2018) kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning naar voren brengen. Over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen enkel belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken.

 

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

1. Een brief schrijven en deze per post sturen naar:

Gemeente Amersfoort

Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Postbus 4000

3800 EA Amersfoort

Vermeld in uw zienswijze op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft.

2. Via het Online formulier:

Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen bij de documenten over dit ontwerpbesluit. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD? Kijk op www.digid.nl.

 

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

Wilt u liever iemand spreken en uw zienswijze mondeling naar voren brengen, dan kunt u daarvooreen afspraak maken bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving via telefoonnummer 14 033.

 

 

Naar boven