Omgevingsvergunning ‘Osseweg 2 in Berghem, Oss’

Logo Oss

Burgemeester en wethouders van Oss hebben op 11 juli 2018 een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht verleend. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de omgevingsvergunning.

 

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past. Past een bouwplan niet in het bestemmingsplan? Dan is medewerking soms toch mogelijk. Dit kan door af te wijken van het bestemmingsplan met een omgevingsvergunning.

 

Waar gaat de omgevingsvergunning over?

De omgevingsvergunning laat een afwijking toe van het bestemmingsplan ‘Berghem

Dorp – 2015’. Deze omgevingsvergunning maakt het plaatsen van een afblaaspunt gefilterde luchtafzuiginstallatie mogelijk aan de Osseweg 2 in Berghem.

 

De omgevingsvergunning wijkt niet af van de ontwerpomgevingsvergunning

Van 5 april 2018 tot en met 16 mei 2018 kon u reageren op het ontwerp van de omgevingsvergunning. Er zijn twee zienswijzen ingediend. De reactie op deze zienswijzen staat vermeld in bijlage III van de omgevingsvergunning. De verleende omgevingsvergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning.

 

U kunt de omgevingsvergunning bekijken

U kunt van donderdag 12 juli 2018 tot en met woensdag 22 augustus 2018 de volgende stukken bekijken:

de omgevingsvergunning

de onderbouwing van de omgevingsvergunning

het bouwplan

 

U kunt deze stukken bekijken bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur.

 

U kunt de omgevingsvergunning en de onderbouwing van de omgevingsvergunning ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De bronbestanden van de omgevingsvergunning zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van de omgevingsvergunning is NL.IMRO.0828.PBosseweg2bgh-VG01

 

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de omgevingsvergunning?

Bent u het niet eens met de omgevingsvergunning? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Rechtbank Oost-Brabant. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 13 juli 2018 tot en met 23 augustus 2018.

 

U kunt alleen beroep instellen als u:

belang hebt bij de omgevingsvergunning, én

gereageerd hebt (een zienswijze hebt ingediend) op de ontwerpomgevingsvergunning. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen in de omgevingsvergunning in vergelijking met de ontwerpomgevingsvergunning.

 

U stuurt uw beroepschrift aan:

Rechtbank Oost-Brabant

Postbus 90125

2500 MA ’s-Hertogenbosch

 

Stelt u uiterlijk 23 augustus 2018 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Rechtbank doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

 

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

 

Op de site www.rechtspraak.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

 

Wanneer treedt de omgevingsvergunning in werking?

De omgevingsvergunning treedt in werking op 23 augustus 2018. Maar hij treedt nog niet in werking als er iemand vóór 23 augustus 2018 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

 

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw M. Quax van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

 

Naar boven