Ontwerpwijzigingsplan ‘Stompwijkseweg 29’ en Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 110c van de Wet geluidhinder (Wgh), de volgende ontwerpplannen dan wel besluiten ter inzage liggen:

Ontwerpwijzigingsplan ‘Wijzigingsplan Stompwijkseweg 29’

Plangebied

Het plangebied waar het nieuwe wijzigingsplan op van toepassing is, ligt in het landelijk gebied van de gemeente Leidschendam-Voorburg, te Stompwijk. Het plangebied omvat het perceel Stompwijkseweg 29.

Inhoud ontwerpwijzigingsplan

Aanvrager is voornemens om hun bedrijfswoning te verplaatsen en daarnaast een aantal opstallen te verplaatsen. De voorgenomen ontwikkeling dient de bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken.

Aanvrager heeft op basis van de wijzigingsbevoegdheid een nieuw inrichtingsplan opgesteld. Aangezien de gemeente positief staat tegenover de voorgenomen sloop- en nieuwbouw, wordt de gewenste ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt door middel van het ontwerpwijzigingsplan ‘Wijzigingsplan Stompwijkseweg 29’.

 

Termijn van inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage van vrijdag 13 juli 2018 tot en met donderdag 23 augustus 2018.

Inzien ontwerp wijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp wijzigingsplan is: NL.IMRO.1916.Stompwijkseweg29-ON01;

• op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

• een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij:

Het college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpwijzigingsplan ‘Stompwijkseweg 29’ / zaaknummer 1986634

Postbus 1005, 2260 BA LEIDSCHENDAM.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

• uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpwijzigingsplan "Wijzigingsplan Stompwijkseweg 29”,

• een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpwijzigingsplan, en

• uw handtekening

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. Staverman van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpwijzigingsplan "Stompwijkseweg 29” voorziet in de sloop nieuwbouw van de bedrijfswoning (geluidsgevoelige objecten) binnen de geluidzones in de zin van de Wet geluidhinder vanwege verkeer op de Stompwijkseweg.

Uit het uitgevoerde akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting vanwege de Stompwijkseweg op de gevels van deze nieuwe woningen hoger zal zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De maximale geluidsbelasting bedraagt 57 dB vanwege de Stompwijkseweg.

De maximaal vast te stellen hogere grenswaarden worden niet overschreden. Het onderzoek wijst uit dat geen doeltreffende maatregelen mogelijk zijn om de geluidbelasting door deze wegen terug te brengen tot de voorkeursgrenswaarde. Verder blijkt dat voldaan zal worden aan de overige voorwaarden waaronder hogere grenswaarden mogen worden vastgesteld.

Gelet op bovenstaande overwegingen zijn Burgemeester en wethouders op grond van artikel 83 en 110a van de Wgh voornemens hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege de Stompwijkseweg op de gevels van de nieuw te bouwen woning binnen het plan ‘Wijzigingsplan Stompwijkseweg 29’.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde inzagetermijn (13 juli 2018 tot en met 23 augustus 2018) zienswijzen op dit ontwerpbesluit inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1005, 2260 BA LEIDSCHENDAM.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. le Cointre, bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Inzien ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • 1.

    Op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • 2.

    Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer M. Staverman van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen voor het onderdeel wijzigingsplan en de heer M. le Cointre voor het onderdeel hogere grenswaarden. Beide contactpersonen zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 3 juli 2018

Naar boven