Gemeente Haren - Terinzagelegging Ontwerpbestemmingsplan Haren-Dilgt Hemmen en Essen deelgebied 1 - Haren GN

Logo Haren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend dat voor deelgebied 1 gelegen aan de Kerklaan in Haren een ontwerpbestemmingsplan in procedure wordt gebracht overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het plan is onder de identificatiecode [NL.IMRO.0017.BP1266HDHV18UITB1-OW01] beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl

Toelichting project

Dit bestemmingsplan bevat de uitwerking deelgebied 1 zoals omschreven in het Integraal Ontwikkelingsplan Dilgt Hemmen en Essen. Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot realisatie van ongeveer 70 woningen. Het plangebied wordt begrensd door:

• de Kerklaan;

• het Kloosterlaantje;

• de achterzijde van het Maartenscollege aan de Rijsstraatweg;

• de Mythylschool.

Crisis en herstelwet van toepassing

Het bestemmingsplan betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en Herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl

Terinzagetermijn en mogelijkheden tot indienen van reacties

Alle relevante stukken liggen met ingang van donderdag 5 juli 2018 gedurende zes weken (dus tot en met woensdag 15 augustus 2018) voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Haren.

U kunt op het ontwerpbestemmingsplan reageren middels het indienen van een bij voorkeur schriftelijke zienswijze bij de gemeenteraad van Haren (t.a.v. F. Kamminga), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Haren-Dilgt Hemmen en Essen deelgebied 1”.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer F. Kamminga, telefoonnummer 14 050 of gemeente@haren.nl.

 

Naar boven