Instellen 30 km/uur deel Gaaikemastraat in Balk en 60 km/uur-zone deel Houtdykin Harich

Logo De Fryske Marren

Kenmerk: 1940121654

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren,

gelet op

Hetgeen ten aanzien van verkeersbesluiten in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) is bepaald, alsmede op de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht;

overwegende dat

  • de in dit verkeersbesluit genoemde wegen, wegen zijn als bedoeld in artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994;

  • deze wegen in eigendom en beheer zijn bij de gemeente De Fryske Marren;

  • op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

is gewenst om:

  • op de Gaaikemastraat/Houtdyk in Balk/Harich – deel huisnummer 52 tot en met het milieuterrein – een maximum snelheid van 30 km/uur in te stellen;

  • op de Houtdyk in Harich – deel vanaf het milieuterrein – een 60 km/uur-zone in te stellen;

Motivering

De betreffende wegen zijn op basis van het vigerende verkeersbeleid gecategoriseerd als verblijfsgebied buiten de bebouwde kom. Daarbij hoort in principe een snelheid van 60 km/uur. Vandaar dat het van belang is op de Houtdyk – vanaf het milieuterrein Harich – een 60 km/uur-zone in te stellen.

Voor het deel Gaaikemastraat huisnummer 52 tot en met het milieuterrein geldt dat een maximum snelheid van 30 km/uur wordt ingesteld. Ter plekke is namelijk geconstateerd dat de gewenste uitbreiding van de bebouwde kom Balk met Gaaikemastraat 52 t/m 61 verkeerstechnisch niet uitvoerbaar is. Vandaar dat het gewenst is op de Gaaikemastraat – deel huisnummer 52 tot en met het milieuterrein – een maximum snelheid van 30 km/uur in te stellen.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 BABW overleg heeft plaatsgevonden met de politie Noord Nederland.

Besluit

Conform bijgaande en bij dit besluit behorende bebordingstekening:

  • 1.

    ten behoeve van het instellen van 30 km/uur op deel Gaaikemastraat in Balk en deel Houtdyk in Harich, de borden A1 en A2 van bijlage 1 van het RVV 1990 te plaatsen;

  • 2.

    ten behoeve van het instellen van 60 km/uur-zone op deel Houtdyk in Harich, de borden A1(Zone) en A2(Zone) van bijlage 1 van het RVV 1990 te plaatsen.

 

Joure, 14 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

   

de secretaris, de burgemeester,

D. Cazemier F. Veenstra

 

Vereisten bezwaarschrift

Binnen zes weken na toezending van dit besluit kan een belanghebbende hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, welke het besluit genomen heeft. Een bezwaarschrift moet schriftelijk worden ingediend, moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening

  • 3.

    een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

 

Een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet.

 

Voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat deze belanghebbende ook bezwaar heeft gemaakt.

 

Digitaal indienen voorlopige voorziening

Een voorlopige voorziening kan ook digitaal bij de rechtbank worden ingediend en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op deze site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven