Ontwerp bestemmingsplan “Kieft te Sint Pancras”

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ( Wro ) bekend dat met ingang van 3 juli 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage l igt het ontwerp bestemmingsplan “ Kieft te Sint Pancras”.

Aan de Kieft te Sint Pancras bestaat het planvoornemen drie vrijstaande woningen mogelijk te

maken. Het is hierbij de bedoeling zoveel mogelijk de aansluiting te vinden bij de bestaande situatie. Het gaat hierbij net als de rest van de wijk om vrijstaande woningen. De open plek die nu aanwezig is wordt gebruikt om drie woningen te plaatsen. Hierdoor wordt de Kieft als woonwijk afgerond doordat aan beide zijden sprake is van woningen. Ondanks dat de gronden al een bestemming hebben die goed past bij de realisering van vrijstaande woningen, past het planvoornemen hier toch niet binnen. Dit komt doordat woningen alleen binnen een bouwvlak mogen worden gebouwd en deze bouwvlakken niet aanwezig zijn in het plangebied. Om de ontwikkeling planologisch toch mogelijk te maken dient een nieuw bestemmingsplan te worden opgesteld. Het voorliggende plan voorziet hierin.

Het plan ligt ter inzage op de volgende locaties:

  • De voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • Dorpshuis De Geist , Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het ontwerp bestemmingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via internet op www.ruimtelijkeplannen.nl (planID.NL.IMRO.0416.BPSP2012part004-on01).

Gedurende de termijn van ter inzage kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG Noord-Scharwoude .

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze dient u vóór het einde van de ter inzagetermijn contact op te nemen met de heer Van der Meulen van de afdeling Beleid en Projecten voor het maken van een afspraak.

Langedijk, 2 ju l i 2018

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven