Voorontwerpbestemmingsplan Stadshart Lapis Lazuli

Logo Heerhugowaard

Aan het Stadsplein wordt momenteel een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het voorontwerpbestemmingsplan is gereed voor inspraak. Het plangebied wordt als volgt begrensd:

 

  • 1.

    aan de zuid-oostzijde: winkelcentrum Middenwaard, locatie Dekamarkt

  • 2.

    aan de noord-oostzijde: Zuidtangent

  • 3.

    aan de noord-westzijde: De Parelhof

  • 4.

    aan de zuid-westzijde: Stadsplein en stadhuis Heerhugowaard

 

De beoogde ontwikkeling bestaat uit een appartementencomplex met in de plint aan pleinzijde ruimte voor publiekgerichte functies die zorgen voor levendigheid aan en op het plein. Deze ontwikkeling past niet binnen de planologisch-juridische kaders van het bestemmingsplan 'Stadshart 2013' en de daarop volgende actualisaties.

 

Terinzageligging

In het kader van de inspraakprocedure en overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken wij bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan vanaf donderdag 5 juli 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt in het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

 

Het voorontwerpplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam invult of de volgende code: IDN NL.IMRO.0398.BP77STADSHARTLAP-VO01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

 

Inspraakmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzageligging is er voor ingezetenen en belanghebbenden de mogelijkheid om hun inspraakreactie schriftelijk en/of mondeling kenbaar te maken aan burgemeester en wethouders (Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard). Voor het mondeling kenbaar maken van uw inspraakreactie wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met Saskia Jansma (beleidsmedewerker) via 06-22173271 of s.jansma@heerhugowaard.nl

  

Heerhugowaard, 26 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard,

27RO09s

Naar boven