Kennisgeving bestemmingsplan en ontwerpbesluiten project Lage Weide

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat vanaf vrijdag 29 juni 2018 tot en met donderdag 9 augustus 2018 het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluiden voor het project “Lage Weide” ter inzage liggen.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Op het project is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan, de aanvraag omgevingsvergunning en de hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder te besluiten. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden gelijktijdig plaatsvindt. Tegen alle ontwerpbesluiten kunnen zienswijzen worden ingediend.

Inhoud van het plan

Het project “Lage Weide” beoogt 11 zorgwoningen mogelijk te maken en een (medisch) kinderdagcentrum (in combinatie met medische-/behandelruimten) op de locatie Lage Weide aan de Charloisse Lagedijk, nabij Krabbendijkestraat 501, 3086 LN. Het gaat daarbij om nieuwbouw ten behoeve van de herhuisvesting van ca. 80 cliënten van ASVZ. ASVZ is een zorgorganisatie, gespecialiseerd in kleinschalige zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek.

Het plangebied ligt in het zuiden van Charlois, tussen de A15 en het spoor richting de Waalhaven. Het betreft een deel van de voormalige voetbalvelden van TOGR. Het plangebied wordt omsloten door de Krabbendijkestraat.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning, en het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet Geluidhinder en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 29 juni 2018 tot en met donderdag 9 augustus 2018 ter inzage bij:

• de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. U kunt de stukken daar inzien, na het maken van een afspraak (010-2672514);

• het Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, na het maken van een telefonische afspraak (010 – 489 6360 of 010 – 489 5241).

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken, waaronder het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder zijn tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.De ontwerp-omgevingsvergunning (met de bijbehorende stukken) is beschikbaar via de gemeentelijke website www.overheid.nl. De stukken kunnen worden geraadpleegd door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij “Berichten over uw buurt”.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn, die loopt van 29 juni 2018 tot en met 9 augustus 2018, kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere waarde gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, o.v.v. zienswijze Lage Weide. U wordt verzocht aan te geven of uw zienswijze zich richt op het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning en/of het hogere waarden besluit.

Na telefonische afspraak (010-489 6360 of 010-489 5241) kunnen zienswijzen gedurende deze termijn ook mondeling naar voren worden gebracht.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 10 juli 2018 vindt van 19.00 uur tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst plaats over het project Lage Weide. Deze bijeenkomst vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging RVV TransvaliaZW, Charloisse Lagedijk 761.

De bijeenkomst kent geen vast programma. Er zijn verschillende ambtenaren van de gemeente en medewerkers van de initiatiefnemer aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het project en over de stukken die ter inzage er inzage liggen.

 

Naar boven