Ontwerpbestemmingsplan Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Baarn

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 29 juni 2018 tot en met 9 augustus 2018 het ontwerpbestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Baarn’ voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

De eigenaar van Jachthaven Eembrugge wil een winteropslag te bouwen voor boten ter plaatse van de bestaande bebouwing aan de Eemweg 74. De bestaande loods wordt gesloopt. De nieuwe bebouwing ligt voor een klein deel over de grens van de gemeente Eemnes, in de gemeente Baarn. Het bouwplan is niet mogelijk binnen het geldende bestemmingsplan (Landelijk gebied) omdat de bestemming “Verkeer” geen gebouwen toelaat. Realisatie van de botenloods is ook niet mogelijk binnen het geldende bestemmingsplan ‘Buitenrand 2012’ van de gemeente Eemnes. Beide gemeenten starten nu gelijktijdig de planologische procedure voor herziening van de bestemmingsplannen om realisatie van de botenloods mogelijk te maken.

Aangepast ontwerpbestemmingsplan, opnieuw ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan voor de botenloods heeft eerder voor 6 weken ter inzage gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt opnieuw ter inzage gelegd omdat de bouwtekeningen van de botenloods niet pasten bij de plankaart (verbeelding). In de nieuwe plankaart is het bouwvlak gewijzigd en vergroot.

‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Baarn’ is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0308.000072-ON02.

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via de gemeentelijke website www.baarn.nl, keuze “wonen, bouwen en verhuizen” en vervolgens de keuze “bestemmingsplannen”.

Een papieren versie van het plan is in te zien in de centrale hal van het gemeentehuis van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Hebt u vragen? Dan kunt u een afspraak maken bij de balie Frontoffice, telefoonnummer 035-5481 611.

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 29 juni tot en met 9 augustus 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijk kan dit ter attentie van de gemeenteraad van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt een afspraak maken. Neemt u hiervoor contact op met mevrouw E. Nelissen via telefoonnummer 030-5481 782.

Eemnes

Voor het deel van de beoogde botenloods dat op het grondgebied van de gemeente Eemnes is gepland, is het ontwerpbestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 Eembrugge’ eveneens gewijzigd. Dit plan ligt vanaf 29 juni januari 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. (identificatienummer NL.IMRO.0317.Eemweg74emb-On02)

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Eemnes, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Botenloods Eemweg 74 Eembrugge’.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient, binnen de termijn van het ter visie liggen, een afspraak te worden gemaakt met de heer A. Testor van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035.

De verdere procedure

Nadat de termijn voor zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het plan in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

Naar boven