Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’

Logo Woudrichem

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110c van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf vrijdag 29 juni 2018 tot en met donderdag 9 augustus 2018 de volgende ontwerpbesluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hogelandstraat’ met IMRO-code NL.IMRO.0874.BPhogelandstraatGS-ONT1;

  • 2.

    Het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’.

 

Plangebied

 

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan betreft het perceel aan de Hogelandstraat (kadastraal nummer 3823 t/m 3832 en gedeeltelijk 3833) in de kern Giessen, gemeente Woudrichem. Het perceel is ca. 1800 m² groot en betreft een oude, vervallen boomgaard. De locatie wordt begrensd door bestaande woonbebouwing aan de oost-, zuid- en westzijde. Ten noorden van de locatie bevindt zich het terrein van HAK.

 

Inhoud ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de voorgenomen woningbouwontwikkeling in het plangebied. Voor het perceel aan de Hogelandstraat in de kern Giessen is nu in het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Giessen-Rijswijk 2003’ geen bouwvlak opgenomen waardoor het bouwen van gebouwen op dit perceel thans niet is toegestaan. Door middel van dit nieuwe bestemmingsplan wordt dit alsnog mogelijk gemaakt. Het beoogde bouwplan voorziet in zes aaneengebouwde seniorenwoningen. De bebouwing heeft een maximale goot- en bouwhoogte van 3 m en 9 m. De vormgeving sluit aan bij de bebouwing in de directe omgeving. Aan de voorzijde van de woningen wordt parkeerruimte gerealiseerd, haaks op de Hogelandstraat.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Woudrichem is voornemens ten behoeve van de zes nieuw te bouwen woningen binnen het bestemmingsplan ‘Hogelandstraat’ hogere waarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevel. Vaststelling van hogere waarden is noodzakelijk omdat niet voldaan kan worden aan de voorkeurswaarde van 50 dB(A) ten gevolge van de zone rond het industrieterrein van HAK. Het college is van plan om de hogere waarde op de gevels van de te bouwen woningen in het ontwikkelingsgebied Hogelandstraat te Giessen vast te stellen op 55 dB(A).

   

Termijn van inzage

 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hogelandstraat’ ligt samen met het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’ ter inzage van vrijdag 29 juni 2018

tot en met donderdag 9 augustus 2018.

 

Inzien ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’ zijn als volgt in te zien:

 

U kunt de stukken van zowel het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’ inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. U kunt hiervoor een afspraak maken via het afspraakformulier op www.woudrichem.nl of telefonisch: 0183-308100.

 

Tevens zijn de stukken van het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’ raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem

 (http://www.woudrichem.nl).

 

De stukken met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan ‘Hogelandstraat' zijn tevens raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem onder Bestemmingsplannen (http://www.woudrichem.nl) (en RO-online (

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0874.BPhogelandstraatGS-ONT1).

 

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Hogelandstraat’.

 

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ’Hogelandstraat’. Een zienswijze dient ingediend te worden bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem per adres postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

 

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn bij de gemeente Woudrichem contact opnemen met de heer J. van Soest, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0183-308100.

 

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Hogelandstraat’.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze dient ingediend te worden bij de gemeenteraad van de gemeente Woudrichem per adres postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

 

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn bij de gemeente Woudrichem contact opnemen met de heer J. van Soest, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0183-308100.

Woudrichem 28 juni 2018

burgemeester en wethouders van Woudrichem

Naar boven