Ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 19 juni 2018 het ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2 vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpuitwerkingsplan

 

Het vigerende bestemmingsplan IJburg tweede fase biedt het ruimtelijk-juridisch kader voor de ontwikkeling van onder meer het  Centrumeiland. Voor Centrumeiland geldt de bestemming ‘Gemengd 1- Uit te werken’, welke het college van Burgemeester en Wethouders verplicht het bestemmingsplan door middel van een uitwerkingsplan nader in te vullen.

 

Het ontwerpuitwerkingsplan ziet op de uitwerking van tranche 2 van Centrumeiland (noordwestzijde van Centrumeiland) en wordt aan de westzijde begrensd door de Muiderlaan, aan de noordzijde door de Pampuslaan en aan de zuidoostzijde door tranche 1, die reeds is uitgewerkt. De noordoostzijde van het plangebied wordt gevormd door de nog uit te werken tranches 3 en 4.

 

Met de tervisielegging van dit ontwerpuitwerkingsplan wordt voorzien in de ontwikkeling van tranche 2 van Centrumeiland. Na vaststelling maakt het uitwerkingsplan van rechtswege deel uit van het bestemmingsplan en kan gestart worden met de uitgifte van de kavels van tranche 2. In totaal worden maximaal 460 woningen mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt maximaal 13.350 m2 aan niet-woonfuncties mogelijk gemaakt, waaronder onder andere een school, detailhandel, dienstverlening, horeca en maatschappelijke functies.

Terinzagelegging

 

Het ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2 ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 28 juni 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Stadsloket, Amstel 1 te Amsterdam

     

Het ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2, met de daarop betrekking hebbende stukken, is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is.NL.IMRO.0363.M1707BPGST-OW01.

 

Zienswijzen

 

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.  

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 27 juni 2018

 

burgemeester en wethouders

 

A.H.P. van Gils

 

gemeentesecretaris

 

J.J. van Aartsen

 

waarnemend burgemeester

Naar boven