Gemeente Heerlen – Vaststelling Facetbestemmingsplan Stedenbouwkundige bepalingen Heerlen

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van de gemeente Heerlen bij besluit van 30 mei 2018 het facetbestemmingsplan 'Stedenbouwkundige bepalingen Heerlen' met NL.IMRO.0917.BP050900W000002-0301 en ondergrond o_NL.IMRO.0917.BP050900W000002-0301.dxf gewijzigd heeft vastgesteld.

De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

KARAKTER BESTEMMINGSPLAN

Het bestemmingsplan 'Stedenbouwkundige bepalingen Heerlen' is een facetbestemmingsplan. Dit betekent dat het bestemmingsplan voorziet in een juridische regeling voor een bepaald onderwerp. In dit geval worden de stedenbouwkundige voorwaarden uit de Bouwverordening opgenomen in de regels van het facetbestemmingsplan. Het gaat daarbij om regels over

- de grootte van bouwwerken,

- de situering van bouwwerken op het perceel,

- een splitsingsverbod voor woningen,

- het parkeren van auto's en fietsen en

- laden en lossen.

Deze regels zijn van toepassing als voor een locatie geen bestemmingsplan of beheersverordening geldt. Daarnaast werken deze regels aanvullend als in een bestemmingsplan een onderwerp niet, of niet uitputtend is geregeld.

PLANGEBIED

Het plangebied bestaat uit het grondgebied van de gemeente Heerlen, met uitzondering van de deelgebieden waar de Beheersverordening Snipperlocaties nog geldt.

WIJZIGINGEN

Het plan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Het plan is op de volgende onderdelen gewijzigd:

- in de toelichting is duidelijker uitgelegd in welke gevallen het facetbestemmingsplan van toepassing is en is uitleg over het afwegingskader van de algemene afwijkingsbevoegdheid opgenomen.

- in de regels zijn de begrippen in de artikelen 1.27 en 1.34 aangepast. De artikelen 4.3.3 sub b onder 2 en 4.8 sub a zijn verwijderd. In artikel 4.11 is onder b 'de bereikbaarheid bij calamiteiten' toegevoegd.

TERINZAGELEGGING

Het vastgestelde facetbestemmingsplan ligt met ingang van 28 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

REAGEREN

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Beroep kan alléén worden ingediend door:

- de belanghebbenden die op tijd hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tijdens de termijn van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan,

- de belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tijdens deze termijn,

- degene wiens belang wordt getroffen door de wijzigen, die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan binnen de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

INWERKINGTREDING

Het besluit van de raad en daarmee het facetbestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de mevrouw H. Notermans van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

Heerlen, 25 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven