Ontwerp-omgevingsvergunning bouwplan ‘De Maurits’

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 28 juni 2018 de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerp-besluit hogere waarden (geluid) voor de bouw van een appartementencomplex op de hoek van Juliana van Stolbergstraat en de Dr. Noletstraat (De Maurits) ter inzage ligt.

Aanleiding

Een omgevingsvergunning is gevraagd voor de bouw van een appartementencomplex, bestaande uit 27 appartementen met een ondergrondse parkeergarage, op de hoek van de Juliana van Stolbergstraat en de Dr. Noletstraat. Het bouwplan is op een aantal onderdelen niet in overeenstemming met het bestemmingsplan ‘West’. Op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo kan een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan worden verleend indien de activiteit, blijkens een goede ruimtelijke onderbouwing, niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Ten behoeve van dit project heeft de gemeenteraad van Schiedam op 5 juni 2018 een ‘verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld.

Hogere waarden (geluid)

De planlocatie is gelegen binnen meerdere wettelijke geluidszones. Voor 13 van de 27 woningen geldt dat de wettelijke voorkeursgrenswaarde voor industrielawaai uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Voor de bouw van deze woningen zullen daarom hogere waarden (geluid) worden vastgesteld. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden (geluid) is gekoppeld aan de omgevingsvergunning.

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerp-besluit hogere waarden (geluid) en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 28 juni 2018 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De stukken zijn tevens raad te plegen via: http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106030.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning of het ontwerp-besluit hogere waarden (geluid) kenbaar maken bij de het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over de ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerp-besluit hogere waarden (geluid) en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven