Ontwerp bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte, Zeildijk 81 Hulst en Zandbergsestraat 14 Graauw’

Logo Hulst

Burgemeester en wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ’Ruimte voor Ruimte, Zeildijk 81 Hulst en Zandbergsestraat 14 Graauw’ van 28 juni tot en met 8 augustus 2018 voor een ieder ter inzage ligt in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.0677.bpbuitenzeilzandRR-001O.

 

Het bestemmingsplan betreft het saneren van de bedrijfsbebouwing op het perceel Zeildijk 81 te Hulst (kadastraal bekend als gemeente Hulst, sectie T, nrs. 213, 216, 344) en Zandbergestraat 14A te Graauw (kadastraal bekend als gemeente Hulst sectie O, nr. 575). Ter compensatie van deze sanering worden, op grond van de provinciale ‘Ruimte voor Ruimte’ regeling, drie compensatiewoningen voorzien op de percelen;

  • Magdalenastraat ong. te Heikant, kadastraal bekend als gemeente Hulst, sectie S, nr. 1609;

  • Rietstraat ong. te Hulst, kadastraal bekend als gemeente Hulst, sectie T, nr. 420;

  • Notendijk 86b, kadastraal bekend als gemeente Hulst, sectie K, nr. 936.

Tevens voorziet het bestemmingsplan in het omzetten van de voormalige bedrijfswoning aan de Zeildijk 81 te Hulst naar een woonbestemming.

 

Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Wonen & Werken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling Wonen & Werken, tel.: 14 0114.

 

 

Anterieure overeenkomst

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er op 8 februari 2018 een anterieure overeenkomst gesloten is met initiatiefnemer voor het wijzigen van bestemmingen op de percelen, kadastraal bekend als HUL00, sectie T nrs. 213, 216 en 344, sectie O nr. 575, sectie S nr. 1609, sectie T nr. 420 en HTN01 sectie K nr. 936.

In de overeenkomst is o.a. het volgende geregeld:

Initiatiefnemer maakt het plangebied voor eigen rekening en risico bouw- en woonrijp ten behoeve van de sloop van de agrarische schuren en het hiervoor in de plaats realiseren van 3 bouwkavels op diverse percelen binnen de gemeente;

De gemeente spant zich in om het bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte. Zeildijk 81 Hulst en Zandbergsestraat 14 Graauw’ in werking te laten treden;

Initiatiefnemer betaalt aan de gemeente een bijdrage waarmee het kostenverhaal voor het plangebied verzekerd is;

Eventuele planschade komt voor rekening van initiatiefnemer.

 

 

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de anterieure overeenkomst ligt van 28 juni tot en met 8 augustus 2018 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen worden ingediend.

 

 

Hulst, 27 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven