Ter inzagelegging ontwerp bestemmingsplan “De Weide, deelplan uitbreiding winkelcentrum De Weide 2017” en gecoördineerde omgevingsvergunningen voor het bouwen van een supermarkt en dierenartsenpraktijk

Logo Hoogeveen

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “De Weide, deelplan uitbreiding winkelcentrum De Weide 2017“ ter inzage wordt gelegd gedurende 6 weken inclusief de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunningen. 

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen de beslissing om geen milieueffectrapportage op te stellen, geen bezwaar of beroep open. Voor zienswijzen op het planvoornemen wordt u dan ook verwezen naar de procedure van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Planopzet

Het bestemmingsplan voorziet in planologisch opzicht in het oprichten van een supermarkt en een pand voor maatschappelijke doeleinden (verplaatsing bestaande dierenartsenpraktijk), alsmede de inrichting van de openbare ruimte. Het bestemmingsplan geeft de bouw- en gebruiksmogelijkheden van de in het plangebied liggende gronden. De omgevingsvergunning maakt de sloop van de bestaande dierenartsenpraktijk, alsmede de bouw en het gebruik van de nieuw te realiseren panden mogelijk.

 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieregeling verzocht om naast het verzoek om het opstellen van een bestemmingsplan de omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen. De gemeenteraad van Hoogeveen heeft vervolgens besloten tot toepassing van de coördinatieregeling.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding) en de ontwerp omgevingsvergunningen liggen met ingang van 28 juni tot en met 8 augustus 2018 ter inzage voor iedereen.

 

Inzien kan via:

  • 1.

    Een bezoek aan de gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen;

    Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien op:

     

  • 2.

    De gemeentelijke website: https://www.hoogeveen.nl/Wonen_en_Leven/Bestemmingsplannen/Ruimtelijke_plannen_digitaal_raadplegen/Nu_ter_inzage

  • 3.

    De landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl, zoek op planidentificatienummer NL.IMRO.0118.2017BP9004002-ON01

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging bestaat er voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunningen in te dienen. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning.

 

Zienswijzen omtrent de ontwerp omgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad.

 

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen voor het maken van afspraak, via telefoonnummer 14 0528.

 

Wij maken ingediende zienswijzen openbaar. Wanneer u vindt dat uw reactie of een deel daarvan niet openbaar mag worden gemaakt, dan zullen wij die informatie vertrouwelijk behandelen als hierop de weigeringsgronden van de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing zijn.

Naar boven