Vaststelling Structuurvisie Permanente bewoning recreatiewoningen (2017), geactualiseerde versie 2018

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de gemeenteraad op 7 juni 2018 de structuurvisie Permanente bewoning recreatiewoningen (2017), geactualiseerde versie 2018 heeft vastgesteld. De structuurvisie is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van de structuurvisie

De gemeente Oldebroek wil onder voorwaarden toestaan dat permanent bewoonde recreatiewoningen op het recreatiepark Mulligen en solitair gelegen recreatiewoningen kunnen worden omgezet naar een reguliere woning.

De gemeente Oldebroek heeft een beleidskader opgesteld waaraan verzoeken worden getoetst. Dit kader is verwoord in de structuurvisie Permanente bewoning recreatiewoningen, zoals deze op 2 juli 2015 is vastgesteld. Op 28 september 2017 heeft de gemeenteraad de Structuurvisie permanente bewoning recreatiewoningen (2017) opnieuw vastgesteld. Hiermee is de structuurvisie in overeenstemming gebracht met de actuele wet- en regelgeving, waaronder de provinciale verordening. Tevens is toen aandacht besteed aan de juridische borging van het fonds waarin de vereveningsbijdragen worden gestort. De paragraaf Beschrijving fondsvorming voor 'bijdragen in ruimtelijke ontwikkeling' uit de structuurvisie is in 2018 geactualiseerd.

Inzagetermijn

De vastgestelde structuurvisie en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 juni 2018 gedurende zes weken tot en met 7 augustus 2018 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek. De structuurvisie is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.oldebroek.nl.

Geen bezwaar en beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Het college van de gemeente Oldebroek, 26 juni 2018.

Naar boven