Rectificatie inzagetermijn gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Heeswijkse Aa-Beemden”

Logo Bernheze

Op 13 juni maakten burgemeester en wethouders van Bernheze bekend dat de gemeenteraad van Bernheze op 24 mei 2018 het bestemmingsplan “Heeswijkse Aa-Beemden“ gewijzigd c.q. opnieuw heeft vastgesteld.

Inzage

Tevens maakten ze bekend dat het bestemmingsplan vanaf 14 juni 2018 gedurende 6 weken digitaal raadpleegbaar is via de website www.ruimtelijkeplannen.nl via code NL.IMRO.1721.BPAaBeemden-vg02. Het bestemmingsplan is echter door een fout niet via deze website digitaal raadpleegbaar geworden.

Verlenging inzagetermijn

Om aan de wet te voldoen en belanghebbenden zes weken de gelegenheid te geven om te reageren op het plan, ligt het plan daarom een week langer ter inzage. Belanghebbenden kunnen tot en met 25 juli 2018 beroep instellen.

Zakelijke inhoud

Reeds eerder, op 20 april 2017, heeft de gemeenteraad dit bestemmingsplan vastgesteld. Tegen dit besluit is door een aantal belanghebbenden beroep aangetekend en een verzoek om voorlopige voorziening ingediend.

In het nu vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan (IMRO-code NL.IMRO.1721.BPAaBeemden-vg02) zijn enkele ondergeschikte technische aanpassingen doorgevoerd. Het betreft de volgende aanpassingen:

 

  • 1.

    Verwijdering van de aanduiding “gebiedsaanduiding geluidzone – industrie” van de enkelbestemming “Bedrijf”;

  • 2.

    Een vervanging van bijlage 5 behorende bij de planregels in relatie tot een aanpassing van artikel 3.2.4.e;

  • 3.

    Een tekstuele wijziging van artikel 3.3.3 en het toevoegen van het rapport “EHS Heeswijkse Aa-Beemden” aan bijlage 4 van de planregels.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Rechtsmiddelen

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

 

De beroepen die tegen het vaststellingsbesluit van 20 april 2017 zijn ingediend, richten zich op grond van artikel 6:19 lid 1 Algemene wet bestuursrecht van rechtswege mede tegen het gewijzigde vaststellingbesluit van 24 mei 2018.

Burgemeester en wethouders van Bernheze

Naar boven