Kennisgeving bestemmingsplan “Ontwikkellocaties Sagenbuurt”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 29 juni 2018 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 9 augustus 2018) het ontwerpbestemmingsplan "Ontwikkellocaties Sagenbuurt” (NL.IMRO.0599.BP2130Sagenbuurt-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied van het plandeel ‘Sagenbuurt’ wordt in het noorden begrensd door het Waleweinpad, in het oosten door het Esmoreitpad, de Percevalweg, Tristanweg en het Cantecleerpad, in het zuiden door de Brandaanstraat en in het westen door de Brandaanstraat en de Blancefloerstraat.

Het plandeel ‘Cranendonckweg’ wordt in het westen en noorden begrensd door de Cranendonckweg, in het oosten door de achtertuinen van de woningen aan de Soetentijtstraat en in het zuiden door de Van Hoochstratenweg.

Dit bestemmingsplan maakt de herontwikkeling mogelijk van vier locaties in de naoorlogse wijk de Sagenbuurt en aan de Cranendockweg in Oud IJsselmonde. De herontwikkeling van de Sagenbuurt betreft de sloop van 141 beneden-bovenwoningen en de realisatie van 86 eengezinswoningen in de sociale huur. De herontwikkeling van het plandeel Cranendonckweg behelst de sloop van 36 duplexwoningen en de nieuwbouw van 19 eengezinswoningen in de sociale huur.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u mevrouw W.H.M. van der Zwan op 06-10965074 bellen.

 

Informatieavond

Op 3 juli 2018 wordt in de Van Brienenoordschool aan de Percevalweg 4 te Rotterdam van 17u tot 19u uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 17u en 19 u binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 27 juni 2018 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H.Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven