Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ en ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’

Logo Aalten

De bestemmingsplannen ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ en ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’ zijn op 22 mei 2018 vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud van de plannen

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ kent een bedrijfsterreinbestemming (met een oppervlakte van ca. 5 ha) toe aan de gronden in de hoek Zomerweg/Sondernweg te Aalten, direct aansluitend aan het bedrijventerrein ‘t Broek. Aan de zuid- en westzijde wordt het bedrijfsterrein landschappelijk ingepast binnen de bestemming ‘Groen’. Ten zuiden van het plangebied krijgt een agrarisch perceel de bestemming ‘Natuur’ en ten westen van de bedrijfsbestemming behouden de gronden de bestemming ‘Agrarisch’ (zonder agrarisch bouwperceel). Dit bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld.

Voor het bedrijventerrein ‘t Broek is een geluidzone op grond van de Wet geluidhinder vastgesteld. Door toekenning van de voormelde bedrijfsterreinbestemming wijzigt ook de geluidszone. Om de wijziging van de geluidzone vast te leggen is het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’ opgesteld. Dit plan is ongewijzigd vastgesteld.

Milieueffectrapport

Ten behoeve van de onderbouwing van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ is een milieueffectrapport, een zgn. planMER, opgesteld. In dat rapport zijn de milieueffecten in beeld gebracht van de voorgenomen ontwikkeling. De planMER vormt een bijlage bij het vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ en ligt als zodanig ter inzage.

Inzien

Met ingang van maandag 2 juli 2018 liggen de raadsbesluiten met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage.  De bestemmingsplannen zijn te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00083-VG01 en plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00092-VG01) of via onze website www.aalten.nl onder Inwoners/Bekendmakingen/Ruimtelijkeplannen. U kunt de plannen en de besluiten tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 Aalten).

Beroep

Tegen het ontwerp van de plannen zijn zienswijzen naar voren gebracht en er zijn wijzi­gingen in het plan ‘Bedrijventerrein Westrand Aalten’ aangebracht. Het bestemmingsplan ‘Herziening geluidszone bedrijventerrein ’t Broek’ is ongewijzigd vastgesteld. Een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende die aantoont dat hij redelij­kerwijs niet in staat is geweest een zienswijze bij de ge­meenteraad naar voren te brengen, kan gedurende de beroepstermijn beroep instellen.

De beroepstermijn is van dinsdag 3 juli 2018 tot en met maandag 13 augustus 2018.

Uw beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer G.H. Scheffer via ons Klant Contact Centrum, telefoon (0543) 49 33 33. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@aalten.nl.

 

Naar boven