Verkeersbesluit: wijzigen één algemene parkeerplaats in een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan het Kooipad 15, kern Streefkerk, gemeente Molenwaard.

Logo Molenwaard

Zaaknummer : 844518

VERKEERSBESLUIT

Molenwaard, kern Streefkerk : wijziging één algemene p arkeerplaats ter hoogte van K ooipad 40 te Streefkerk in een ge handicaptenparkeerplaats op kenteken ten behoeve van Kooipad 15 te Streefkerk .

Burgemeester en wethouders van gemeente Molenwaard;

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Regelement verkeersregels en verkeerstekens 1990, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het algemeen mandaatbesluit gemeente Molenwaard 28 mei 2013, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegende:

Bij melding van 8 februari 2018, kenmerk zaaknummer 844518, is door Dhr. M. Velthuizen, Kooipad 15, 2959 CG Streefkerk, een verzoek ingediend voor het realiseren van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken;

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

•Het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

Is het gewenst om:

Een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen op het vak ter hoogte van Kooipad 40 Streefkerk. Specifiek door;

•Het plaatsen van een E06-bord met onderbord OB309 met daarop vermeld het kenteken 5-ZRS-09

Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde afbeeldingen in de bijlage.

Motivering:

Op 8 februari 2018 is een aanvraag met kenmerk Z844518 voor een verkeersbesluit ingediend betreffende het instellen van een individuele gehandicaptenparkeerkaart op kenteken.

Een bewoner aan het Kooipad 15 te Streefkerk heeft op medische gronden recht op een gehandicaptenparkeerplaats. De parkeerplaats op het parkeervak naast de reeds bestaande gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van de ingang van het wooncomplex zal gereserveerd worden door middel van het plaatsen van het bord E6, gehandicaptenparkeerplaats, met het onderbord OB309 met daarop vermeld het kenteken van de auto (5-ZRS-09). Op de gehandicaptenparkeerplaats mag uitsluitend het voertuig met het kenteken dat op het onderbord wordt vermeld worden geparkeerd.

De aangegeven gehandicaptenparkeerplaats op kenteken zal in stand gehouden worden gedurende de tijd dat de aanvrager woonachtig blijft in de aangegeven woning en in bezit blijft van een gehandicaptenparkeerplaats voor bestuurders.

Belangenafweging:

In het Kooipad in Streefkerk blijft voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor omwonenden. De parkeerplaats nabij de woning van de aanvrager, Kooipad 15 te Streefkerk, kan gereserveerd worden als individuele gehandicaptenparkeerplaats.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is op 13 juni 2018 overleg gepleegd tussen de wegbeheerder en de politie, eenheid Rotterdam. Tijdens dit overleg werden de verkeersaspecten van het verkeersbesluit besproken. De politie ging tijdens dit overleg akkoord met het voorgenomen verkeersbesluit.

Bij de totstandkoming van dit verkeersadvies is van politiezijde meegewogen dat in deze, binnen de bebouwde kom gelegen, straat een al bestaande algemene parkeerplaats aanwezig is en dat deze voornamelijk door betrokkene, die in het bezit is van een gehandicaptenparkeerkaart, zelf wordt gebruikt. Tevens is meegewogen dat, gezien de parkeerdruk ter plaatse, de kans aanwezig is dat de parkeergelegenheid regelmatig bezet is.

Van politiezijde wordt tevens geadviseerd om in het betrokken vak een kruismarkering aan te brengen.

Bekendmaking:

De bekendmaking van het ontwerpbesluit en de mogelijkheid zienswijzen kenbaar te maken, werd op 20 juni 2018 gepubliceerd in de Staatscourant en op website van de gemeente Molenwaard.

Besluiten:

 

  • 1.

    Ter hoogte van de ingang van het wooncomplex aan het Kooipad te Streefkerk één parkeerplaats aan te wijzen als individuele gehandicaptenparkeerplaats. Hierbij wordt het bord E6, gehandicaptenparkeerplaats, geplaatst met een onderbord OB309 met daarop vermeld het kenteken 5-ZRS-09; 

  • 2.

    Een en ander overeenkomstig de afbeeldingen in de bijlage; 

  • 3.

    De aangegeven parkeerplaats in stand te houden gedurende de tijd dat de aanvrager woonachtig blijft in de aangegeven woning en in bezit blijft van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders;

  

Bleskensgraaf, 20 juni 2018.

Namens college van burgemeester en wethouders van Molenwaard,

  

ing. A.J. van Gurp

Vakspecialist verkeer & Vervoer

  

Bezwaar:

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen 6 weken na de dag van verzending van dit verkeersbesluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard, Postbus 5, 2970 AA Bleskensgraaf.

 

Het bezwaarschrift dient op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten:

 

  • 1.

    Uw naam en adres;

  • 2.

    De datum waarop u het bezwaarschrift geschreven hebt;

  • 3.

    Een omschrijving van het besluit waar uw bezwaar zich tegen richt;

  • 4.

    Het zaaknummer van het besluit;

  • 5.

    De gronden waarop uw bezwaar berust.

 

Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Daarom kunt u eventueel om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3000 BM Rotterdam.

   

Bijlagen:

Naar boven