Ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een tunnel ‘De Maten’ in Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

 

  • 1.

    Een omgevingsvergunning (ex artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdeel ‘bouwen’; 

Stukken inzien

Deze stukken liggen met ingang van 27 juni 2018, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

 

Inhoud

De Stadsboulevard is de reconstructie van de bestaande noord-zuidverbinding door de stad. De Stadsboulevard verbindt van noord naar zuid de opritten van de A28 aan elkaar.

Bij de Mandemaat komt met een nieuwe tunnel een extra ontsluiting van en naar de oostzijde van de stad. De bouw start eind 2018. Deze aanvraag betreft het bouwen van een tunnel ‘De Maten’ tussen de Europaweg Zuid en de Burgemeester Bothenius Lohmanweg, ter hoogte van Mandemaat 1 en 3 in Assen.

 

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

Het besluit is ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en Herstelwet). De Stadsboulevard is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011 een structuurvisie vastgesteld. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk, op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zienswijzen indienen tegen het bovengenoemde ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal een besluit worden genomen omtrent verlening van de omgevingsvergunning.

Naar boven