Ontwerpplan voor realisatie mestbewerking Piksenweg 5a te Daarle met toepassing Coördinatieverordening

Logo Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal liggen vanaf woensdag 27 juni 2018 gedurende zes weken, derhalve tot en met dinsdag 7 augustus 2018 ter inzage:

Het ontwerpbestemmingsplan Herziening Buitengebied 2009, Piksenweg 5a Daarle met de planidentificatie NL.IMRO.0163.BPBUPIKSENWEG5A-ON01 voorziet in de realisatie van een mestbewerkingsinstallatie voor het scheiden van mest in een deel vaste mest en een deel water te lozen in een sloot. Er wordt mest aangevoerd vanuit het eigen bedrijf en van bedrijven uit de omgeving. De maximale verwerkingscapaciteit bedraagt 20.000 m³ per jaar. De installatie wordt geplaatst in de al aanwezige stal die voorheen in gebruik was voor huisvesting van rundvee.

Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan, ligt ook ter inzage de hieraan gerelateerde ontwerp-omgevingsvergunning –activiteit milieu en de ontwerp- watervergunning. De ontwerpen zijn gezamenlijk voorbereid en onderling op elkaar afgestemd. De ontwerp-watervergunning ligt ook ter inzage bij Waterschap Vechtstromen, Kooikersweg 1, ALMELO.

Dit is mogelijk op basis van de door de raad van Hellendoorn op 2 februari 2016 vastgestelde “Coördinatieverordening Wro gemeente Hellendoorn 2016”.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via de link http://bit.ly/2MqO9sa. Downloaden van het ontwerpbestemmingsplan is mogelijk via de link http://bit.ly/2sXMEtq.

De ontwerp-omgevingsvergunning – activiteit milieu kunt u inzien via de link: http://bit.ly/2MvJt4j.

De ontwerp- watervergunning kunt u inzien via de link: http://bit.ly/2yjSZ7s. Deze is ook in te zien op www.vechtstromen.nl/actueel/bekendmakingen/.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk, mondeling bij het bovengenoemde loket (of per e-mail) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunningen kenbaar maken aan de Gemeente Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal (per e-mail via: gemeentebestuur@hellendoorn.nl). Aangaande de ontwerp- watervergunning kan een ieder een zienswijze kenbaar maken bij het dagelijks bestuur van het Waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

U wordt nadrukkelijk verzocht in uw brief (of mail) duidelijk te vermelden op welke onderdelen uw zienswijze betrekking heeft. Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan worden behandeld door de gemeenteraad, zienswijzen over de ontwerp-omgevingsvergunning – activiteit milieu door burgemeester en wethouders en zienswijzen over de ontwerp-watervergunning water door het dagelijks bestuur van het Waterschap Vechtstromen.

U wordt er tot slot op gewezen dat het niet tijdig indienen van een zienswijze, gevolgen heeft voor de ontvankelijkheid van uw beroep bij de bestuursrechter. Tegen het uiteindelijke besluit kan alleen beroep worden aangetekend als ook tijdig een zienswijze is ingediend tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is. Tijdens de beroepsprocedure worden het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verleende vergunningen behandeld als één besluit, waarbij er slechts één beroepsinstantie is, namelijk de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven