Gemeente Tynaarlo – Beheersverordening ‘Eelde - Paterswolde’ gewijzigd vastgesteld

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 19 juni 2018 de beheersverordening ‘Eelde - Paterswolde’ (NL.IMRO.1730.BVEeldePaterswolde-0401) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Eenmaal per tien jaar actualiseert de gemeente haar bestemmingsplannen en nu is het bestemmingsplan ‘Eelde – Paterswolde Kern’ aan de beurt. Omdat er in het gebied geen grote veranderingen op stapel staan, hoeft het bestemmingsplan niet aangepast te worden, maar is het voldoende om een beheersverordening vast te stellen.

In de beheersverordening liggen de bestaande situatie en de bestaande rechten vast. De beheersverordening komt in de plaats van het bestemmingsplan.

Wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeheersverordening

Tijdens de terinzagelegging van de ontwerpbeheersverordening zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben deels geleid tot wijziging van de beheersverordening. Ook zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht.

In de regels zijn wijzigingen aangebracht:

Een perceel aan de Hooiweg 16a te Eelde krijgt bijvoorbeeld een bestemming overeenkomstig het feitelijke gebruik als praktijk voor fysiotherapie.

Ook op de verbeelding zijn wijzigingen aangebracht:

Een perceel aan de Schoollaan in Eelde waar voorheen een verzorgingshuis stond, heeft een bouwvlak gekregen, zodat vervangende nieuwbouw (weer) mogelijk wordt. Daarnaast is door aanduidingen op de verbeelding geborgd dat eventuele nieuwbouw op deze locatie qua hoogte en aantal (zorg)woningen dezelfde rechten behoudt als voorheen.

Dit is maar een deel van de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeheersverordening. Voor een compleet overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit en de reactienota.

Inzien van de stukken

De beheersverordening en bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 25 juni 2018 tijdens onze openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van de beheersverordening na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u de beheersverordening bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BVEeldePaterswolde-0401.

De beheersverordening is nu definitief

De ontwerpbeheersverordening heeft in 2017 ter inzage gelegen. Toen was er gelegenheid om een zienswijze in te dienen. De verordening is nu definitief. Er bestaat geen mogelijkheid om ertegen in bezwaar of beroep te gaan.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662

Naar boven