Bekendmaking tracébesluit A1 Apeldoorn – Azelo en saneringsbesluit A1 Lochem – Azelo, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft het tracébesluit (TB) A1 Apeldoorn – Azelo en saneringsbesluit (SB) A1 Lochem – Azelo vastgesteld op 12 juni 2018. In dit TB en SB zijn diverse optimalisaties doorgevoerd ten opzichte van het ontwerptracé­besluit (OTB) en het ontwerpsaneringsbesluit (OSB). Van donderdag 28 juni tot en met woensdag 8 augustus 2018 kunt u in beroep gaan tegen het TB en SB.

Doelstelling

De snelweg A1 is een belangrijke verbinding tussen economische sleutelgebieden binnen en buiten Nederland: de Randstad, de Cleantech Regio (de samenwerkende gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen), Twente en het Noord- en Oost-Europese achterland. Een goede doorstroming op deze snelweg is van grote economische betekenis. Het verkeer op de A1 zal de komende jaren toenemen. Dit leidt tot meer files en verkeersongevallen. De binnenwegen komen onder druk te staan omdat verkeer vaker een sluiproute zal nemen om de drukte op de A1 te mijden. Rijkswaterstaat gaat de A1 daarom verbreden.

Tracébesluit en Saneringsbesluit

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft nu het TB en SB vastgesteld met bij het TB een Nota van Antwoord (bijlage 7). Deze Nota van Antwoord bevat de reactie op alle ingediende zienswijzen. Bijlage 9 ­ ‘Wijzigingen’ geeft een compleet overzicht van alle wijzigingen tussen OTB en TB. Het TB beschrijft in detail de maatregelen aan de A1 tussen Apeldoorn en Azelo en de inpassing van het tracé (de weg) en compenserende maat­regelen voor onder andere geluid, natuur en water. Het SB bevat maatregelen tegen geluidhinder tussen Lochem en Azelo.

IN BEROEP GAAN

Heeft u een zienswijze ingediend op het OTB en/of OSB? Of bent u belang­hebbende en wilt u reageren op die gedeelten van het TB en SB die zijn ­gewijzigd ten opzichte van het OTB en OSB? Dan kunt u van donderdag 28 juni tot en met woensdag 8 augustus 2018 in beroep gaan tegen het TB en/of SB.

In beroep gaan tegen het TB en/of SB kan bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

of via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Actuele informatie over in beroep gaan, vindt u op: www.raadvanstate.nl/onze-werkwijze/bestuursrechtspraak/ruimtelijke-ordeningskamer.html.

Beroep kan ook worden ingediend door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen op het ontwerptracébesluit of ontwerp­saneringsplan naar voren hebben gebracht.

Op het tracébesluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Dit betekent dat indien u in beroep gaat:

  • a. de beroepsgronden door u in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • b. het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

  • c. beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Wijzigingen

Een aantal zienswijzen op het OTB en OSB heeft tot wijzigingen in het TB en SB geleid. Ook zijn ambtshalve wijzigingen opgenomen onder andere vanwege technische eisen. En de verkeersprognoses 2017 zijn toegepast in het TB. Hierdoor zijn diverse optimalisaties doorgevoerd en aanvullende geluidsmaatregelen opgenomen. Een beschrijving is te vinden in bijlage 9 ‘Wijzigingen’ die alle wijzigingen tussen OTB en TB beschrijft.

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN

Rijkswaterstaat organiseert 2 informatiebijeenkomsten om de plannen voor de A1 verder toe te lichten en waar bewoners en andere belang­hebbenden hun vragen kunnen stellen over de beantwoording van hun zienswijzen en over de wijzigingen tussen OTB en TB waaronder de aanvullende geluidsmaatregelen. De informatie­bijeenkomsten zijn steeds van 17.00 uur tot 21.00 uur. U kunt op elk tijdstip binnenlopen en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

  • Donderdag 5 juli 2018

Gemeentehuis Voorst, H.W. lordensweg 17, Twello.

  • Maandag 9 juli 2018

’t Hof van Colmschate, Holterweg 104, Colmschate.

STUKKEN BEKIJKEN

Alle documenten staan vanaf woensdag 27 juni 2018 op www.platformparticipatie.nl/a1-apeldoorn-azelo. Op papier kunt u de stukken van woensdag 27 juni tot en met woensdag 8 augustus 2018 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

Almelo: Stadhuis gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 20.

Apeldoorn:

  • Stadhuis gemeente Apeldoorn, Marktplein 1 (tot 2 juli ivm verbouwing).

  • Werkplein Activerium, Deventerstraat 46 (vanaf 2 juli ivm verbouwing stadhuis Apeldoorn).

Arnhem:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66.

  • Provinciehuis Gelderland, Markt 11.

Borne: Gemeentehuis Borne, Rheineplein 1.

Deventer: Stadhuis gemeente Deventer, Grote Kerkhof 1.

Goor: Gemeentehuis Hof van Twente, De Hofte 7.

Lochem: Gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8.

Rijssen: Gemeentehuis Rijssen-Holten, Schild 1.

Twello: Gemeentehuis Voorst, H.W. Iordensweg 17.

Wierden: Gemeentehuis Wierden, Pouliestraat 3.

Zwolle: provinciehuis Overijssel, luttenbergstraat 2.

Vragen over de procedure? Telefoon 070 456 89 99.

Vragen over het project? Telefoon 0800 8002.

Naar boven