Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Sportpark De Boekhorst

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 27 juni 2018 het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Sportpark De Boekhorst (NL.IMRO.0576.BP201700030-0003), het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage liggen. Tevens is besloten om geen exploitatieplan ex Artikel 6.12 lid 1 Wro vast te stellen.

U kunt het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Herenweg 4. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl onder codering NL.IMRO.0576.BP201700030-0003.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied ligt aan de noordkant van de kern Noordwijkerhout. Aan de westzijde grenst het plangebied aan de Langevelderweg. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan agrarische gronden, bestemd en in gebruik ten behoeve van de bollenteelt. Ten oosten van het plangebied ligt de Herenweg en ten zuiden grenst het plangebied aan de Troelstralaan, de Dr. Schaepmanlaan, de Dr. Nolenstraat en de Ruys de Beerenbroucklaan.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herinrichting van Sportpark De Boekhorst. Het doel van dit bestemmingsplan is om de herinrichting een definitieve juridische basis te verschaffen.

Met de gewijzigde vaststelling zijn er aanpassingen gedaan op de verbeelding en in de regels en de toelichting, waaronder:

  • De plangrens in het noordwesten en noordoosten van het bestemmingsplan is aangepast op basis van de plangrens van het bestemmingsplan voor de verbindingsweg.

  • Het bouwvlak voor het clubgebouw van de tennisvereniging is verschoven en vergroot.

  • Er is een aanduiding ‘terras uitgesloten’ opgenomen om een terras uit te sluiten.

  • De watergang in het midden van het plangebied is verbreed.

  • Er is een waterbergingsvijver opgenomen.

  • Artikel 4.2.2 is uitgebreid met een hoogtebepaling voor ballenvangers en scoreborden.

  • In artikel 4.1 zijn de toegestane dienstverlenende activiteiten en de naschoolse opvang verschoven naar het kopje ‘met daaraan ondergeschikt’. Dit om te borgen dat er geen zelfstandige activiteiten toegestaan zijn die geen relatie hebben met de sportvelden. De dienstverlenende activiteiten zijn nog nadrukkelijker aan de ter plaatse beoefende sport gekoppeld.

 

In de “Nota zienswijze Sportpark de Boekhorst” zijn alle wijzigingen opgesomd.

Procedure

Van woensdag 27 juni tot en met dinsdag 7 augustus 2018 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit, en de bijbehorende stukken gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Beroep kan worden ingesteld door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

• een belanghebbende voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

• een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Noordwijkerhout, 26 juni 2018

Naar boven