Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan "De Looiers 2018", ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden geluidhinder (gecoördineerde procedure)

Logo Purmerend

RECTIFICATIE

(in publicatie 31 mei 2018 heeft onderstaande tekst gestaan; tekst is niet gewijzigd behoudens de datum van ter inzage legging)

 

 

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “De Looiers 2018“ ter inzage ligt. Tevens ligt het ontwerpbesluit tot afgifte van een omgevingsvergunning voor de realisatie van een tweetal appartementengebouwen met 40 wooneenheden op het perceel Purmersteenweg 1-3 en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluidhinder ter inzage. Dit is in overeenstemming met artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Voor een perceel grond aan de Purmersteenweg 1-3 is een bouwplan ontwikkeld voor de realisatie van een tweetal appartementengebouwen met 40 wooneenheden. Deze ontwikkeling past niet in de ter plaatse geldende bestemmingsplannen “De Gors e.o. 2010” en “Binnenstad 2010”. Aan deze ontwikkeling kan alleen medewerking worden verleend door het treffen van een planologische maatregel. Om deze reden is het ontwerp-bestemmingsplan “De Looiers 2018” (ID-code: NL.IMRO.0439.BPLooiers2018-on01) opgesteld. Dit beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor genoemde ontwikkeling en bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Ten behoeve van de ontwikkeling is op 15 januari 2018 een aanvraag om omgevingsvergunning (voor de activiteiten bouwen, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, het aanleggen of wijzigen van een inrit en kappen) op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ingediend.

Uit onderzoek blijkt dat de geluidbelasting op de te bouwen woningen de voorkeurswaarden ten gevolge van het wegverkeer op de Purmersteenweg, de Gedempte Where, de Plantsoengracht en de Wolthuissingel zal overschrijden. Omdat bronmaatregelen in dit binnenstedelijk gebied niet goed mogelijk zijn, is het college voornemens op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere waarde geluidhinder vast te stellen.

Burgemeester en wethouders staan positief tegenover de ontwikkeling en hebben op basis van de ″Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend 2011″ besloten de voorbereidingen ten behoeve van vaststelling van het bestemmingsplan, de verlening van de omgevingsvergunning en de vaststelling van de hogere waarden geluidhinder te coördineren. Dit betekent dat voor deze ontwerpbesluiten de procedure ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) wordt gevolgd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden geluidhinder liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 22 juni tot en met 2 augustus 2018 ter inzage tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Reactiemogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen het uiteindelijke besluit beroep te kunnen instellen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met dhr M. Klazema van het Ruimtelijk Domein (via telefoonnummer 0299-452 452). U kunt uw zienswijze ook langs digitale weg indienen, via www.purmerend.nl/zienswijze-indienen. U dient hiervoor over een DigiD-account te beschikken. De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Purmerend, 21 juni 2018

Naar boven