Vaststelling wijzigingsplan ‘Landgoed Vredewold nabij Hoofdstraat 200 te Lettelbert’

Logo Leek

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 12 juni 2018 het wijzigingsplan ‘Landgoed Vredewold nabij Hoofdstraat 200 te Lettelbert’ ongewijzigd hebben vastgesteld. Het gebied waarop het wijzigingsplan betrekking heeft is gelegen ten zuiden van de Hoofdstraat 200 en het Leekstermeer.

Het wijzigingsplan voorziet in juridisch-planologisch wijzigen van de bestemming ‘Natuur-agrarisch’ naar de bestemming ‘Natuur’. Het gebied waar het wijzigingsplan van toepassing is, maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het Natuur Netwerk Nederland in de provincie Groningen. Met de wijziging wordt beoogd de natuurwaarden van het gebied te versterken.

Eveneens maken burgemeester en wethouders bekend dat het vaststellen van een exploitatieplan niet benodigd is, omdat er geen sprake is van een bouwplan zoals gedefinieerd in artikel 6.2.1. van het Besluit ruimtelijke ordening.

Ter inzage legging besluit

Het wijzigingsbesluit, inclusief wijzigingsplan met bijbehorende bijlagen en het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan liggen vanaf 21 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn in te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum. Het wijzigingsplan is tevens digitaal te raadplegen via de website van de gemeente (www.leek.nl) en is eveneens op www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer: NL.IMRO.0022.WZBG17lanvre-VA01) te bekijken. De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

Mogelijkheid tot beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen deze besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend;

- belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven