Ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidscontour Eurocircuit’ en ontwerpmilieueffectrapportage Eurocircuit

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend:

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidscontour Eurocircuit’ met als identificatienummer NL.IMRO.1724.BPWgeb4013-ONTW ligt, inclusief bijlagen, waaronder een ontwerpmilieueffectrapportage, met ingang van donderdag 21 juni 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk.

Voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497-551455) of via de receptie. Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk (www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen onder de kop ‘RoPubliceer Bergeijk’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidscontour Eurocircuit’ voorziet in een regeling voor geluidseffecten die het gevolg zijn van de activiteiten die in het ontwerpbestemmingsplan ‘Eurocircuit’ van de gemeente Valkenswaard opgenomen zijn. Naast de aanduiding voor de geluidscontour wordt op perceel Westerhoven sectie D nummer 151 ook een gedeelte van de wielerbaan die hoort bij het Eurocircuit bestemd. Daarnaast wordt op een gedeelte van dit perceel de bestemming Groen opgenomen en wordt een aanduiding opgenomen die parkeren hier mogelijk maakt.

Om de milieueffecten van het bestemmingsplan ‘Eurocircuit’ van de gemeente Valkenswaard en het bestemmingsplan ‘Geluidscontour Eurocircuit’ in beeld te brengen wordt een milieueffectrapportage opgesteld. De ontwerpmilieueffectrapportage geeft de verwachte milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan ‘Eurocircuit’ van de gemeente Valkenswaard en het bestemmingsplan ‘Geluidscontour Eurocircuit’ van de gemeente Bergeijk mogelijk maken. De ontwerpmilieueffectrapportage is in de bijlagen bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidscontour Eurocircuit’ opgenomen.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidscontour Eurocircuit’ en de bijlagen daarvan worden verkregen.

Zienswijzen

Iedereen kan met ingang van donderdag 21 juni 2018 t/m woensdag 1 augustus 2018 schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen (waaronder de  ontwerpmilieueffectrapportage) kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000,  5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. D. Nas op het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven