BESTEMMINGSPLAN ‘CUIJK CENTRUM, KOP MOLENSTRAAT’

Logo Cuijk

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken - overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening – bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Cuijk Centrum, Kop Molenstraat’ heeft vastgesteld op 11 juni 2018. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied bestaat uit de volgende twee delen:

1. het westelijke gedeelte, te weten de percelen Molenstraat 76 en 76a, 5431 BZ Cuijk (hoek Molenstraat/Smidstraat) te Cuijk, kadastraal bekend als Cuijk, sectie C, nummer 3586; ter plaatse worden vierentwintig gestapelde (huur)appartementen gerealiseerd;

2. het oostelijke gedeelte, te weten de percelen Molenstraat 62a, b en c, 5431 BZ Cuijk en Smidstraat ongenummerd, 5451 BG Cuijk (voormalige locatie Taxi Van Dijk), kadastraal bekend als Cuijk, sectie C, nummers 4217, 4218, 3883 en 3887; aan de zijde van de Smidstraat worden vier aaneengebouwde (koop)woningen gerealiseerd en aan de zijde van de Molenstraat worden twee bestaande (koop)woningen gerenoveerd.

 

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan - naar aanleiding van een ingediende zienswijze van ProRail inzake trillinghinder - aangebrachte wijzigingen (paragraaf 5.1.7. Trillingen van de Toelichting en artikel 5.5 van de Regels) zijn benoemd in het door de gemeenteraad genomen vaststellingsbesluit met bijbehorende ‘Zienswijzenota inzake bestemmingsplan Cuijk Centrum, Kop Molenstraat’.

 

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van vrijdag 22 juni 2018 tot en met donderdag 2 augustus 2018. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.07BPmolenstraat-VA01.

 

Gedurende de beroepstermijn van 23 juni 2018 tot en met 3 augustus 2018 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

• diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

• belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

• een ieder tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt op 4 augustus 2018 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Cuijk, 21 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven