Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Schoolstraat 12, 13 & 14 Vroomhoop” en omgevingsvergunning “Schoolstraat 12, 13, en 14”, gemeente Twenterand (gecoördineerde procedure)

Logo Twenterand

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat op grond van een genomen coördinatiebesluit de volgende stukken met ingang van 22 juni 2018 voor zes weken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het door de gemeenteraad van Twenterand op 15 mei 2018 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Schoolstraat 12, 13 & 14 Vroomshoop” met identificatienummer NL.IMRO.1700.201504BPVHPH-vas1;

  • 2.

    De door het college van burgemeester en wethouders van Twenterand op 12 juni 2018 verleende omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.1700.201719OVVH-vas1.

 

Coördinatie

Artikel 3.30, eerste lid, onder b, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 4 oktober 2016 besloten hieraan toepassing te geven. Met het coördinatiebesluit vindt bundeling van de rechtsbescherming plaats. Hierdoor hoeft een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden.

 

Toelichting op het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft ten doel om voor de genoemde percelen een passende maatwerkbestemming te realiseren met betrekking tot bedrijfsmatige activiteiten. Het bestemmingsplan voorziet in een bestemming “bedrijf, met de functieaanduiding specifieke vorm van bedrijf – aannemingsbedrijf van sloop-, bouw- en infrawerken”. In het bestemmingsplan is aangegeven waar op het terrein welke bebouwing mag worden gebouwd en waar welke activiteiten mogen plaatsvinden, zodat voldaan wordt aan de voorwaarden voor een goed woon- en leefklimaat.

Ten opzichte van het ontwerpplan zijn bij de vaststelling van het plan diverse wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn te vinden in het wijzigingenoverzicht, dat tegelijk met het bestemmingsplan is vastgesteld. Voor de inhoud wordt kortheidshalve naar de stukken zelf verwezen. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Toelichting op de omgevingsvergunning

Er is een omgevingsvergunning verleend voor de volgende activiteiten:

  • 1.

    het bouwen van een bedrijfshal/werkplaats met overkappingen, een geluidsscherm, een weegbrug en de bouw van een blokkenwand;

  • 2.

    een revisievergunning voor de gewijzigde milieubelastende activiteiten;

  • 3.

    een omgevingsvergunning beperkte milieutoets.

De activiteiten liggen binnen het plangebied van het bestemmingsplan “Schoolstraat 12, 13 & 14 Vroomshoop”. Ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn bij de vergunningverlening enkele wijzigingen aangebracht. Kortheidshalve wordt verwezen naar het wijzigingenoverzicht dat bij de omgevingsvergunning hoort.

 

Raadplegen stukken

U kunt het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en daarbij behorende stukken digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is eveneens digitaal in te zien via www.twenterand.nl/digitaalinzien.

Het papieren exemplaar van de besluiten ligt gedurende de terinzagelegging voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen.

 

Beroepsmogelijkheden

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Van 23 juni 2018 tot en met 3 augustus 2018 kan tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning;

  • 2.

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze naar voren te brengen;

  • 3.

    iedere belanghebbende die het niet eens is met de aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan en de aan de omgevingsvergunning aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven