Betreft: verkeersbesluit instellen 50 kilometer per uur sluizencomplex Terneuzen

Logo Terneuzen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen;

OVERWEGENDE,

gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet Bestuursrecht.

dat in het kader van het verbeteren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid de nieuwe wegenstructuur op het sluizencomplex te Terneuzen de snelheid wordt afgewaardeerd van 70 kilometer per uur naar 50 kilometer per uur.

dat dit wordt aangegeven door het plaatsen van borden A01(50).

dat het gaat om de volgende wegen:

  • -

    Kennedylaan, wegvak gelegen tussen Grenulaan en Binnenvaartweg

  • -

    Buitenhaven, wegvak gelegen tussen de N252 en de Binnenvaartweg

dat de bromfietsers gebruik gaan maken van de rijbaan en niet meer van het fietspad.

dat dit wordt aangegeven door borden G11.

dat de locatie voor de bromfietsers naar de rijbaan te gaan wordt aangegeven door BW03-LO (bromfietser naar links) en BW03-RO (bromfietser naar rechts).

dat Buitenhaven in eigendom is van Rijkswaterstaat en het wegenbeheer per 1 maart 2018 bij de aannemer van de nieuwe sluis Terneuzen, Sasse Vaart.

dat het beheer van de wegen, nadat alle werkzaamheden voor de nieuwe sluis Terneuzen zijn afgerond, terug onder verantwoordelijkheid komt van de gemeente Terneuzen.

dat de Kennedylaan in beheer en eigendom is van de gemeente Terneuzen

dat er over deze maatregel conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) overleg is gepleegd met de regionaal verkeersadviseur van de politie Zeeland. De politie hanteert wat betreft handhaving van verkeersovertredingen een sober beleid, maar zal, bij echte excessen, handhavend optreden.

dat de Kennedylaan en Buitenhaven gelegen zijn binnen de bebouwde kom van de kern Terneuzen.

BESLUIT

  • 1.

    door het plaatsen van verkeersbord model A01(50) zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990, de snelheid te verlagen naar 50 kilometer per uur voor de Kennedylaan, wegvak gelegen tussen de Grenulaan en Binnenvaartweg.

  • 2.

    door het plaatsen van verkeersbord model A01(50) zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990, de snelheid te verlagen naar 50 kilometer per uur voor de Buitenhaven, wegvak gelegen tussen de N252 en de Binnenvaartweg.

  • 3.

    verwijderen van de borden G12a(bromfietspad) zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990, op de genoemde wegvakken van de wegen Kennedylaan en Buitenhaven.

  • 4.

    door het plaatsen van verkeersborden G11 zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990, het instellen van verplichte fietspaden, op de genoemde wegvakken van de wegen Kennedylaan en Buitenhaven.

  • 5.

    door het plaatsen van verkeersborden BW03-LO en BW03-RO zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990, de bromfietsers richting rijbaan te begeleiden.

  • 6.

    Een en ander overeenkomstig met de bij dit verkeersbesluit behorende situatietekening.

  • 7.

    Te bepalen dat met het van kracht worden van dit besluit eerdere verkeersmaatregelen in het onderhavige verkeersgebied komen te vervallen indien die met dit besluit in strijd zijn dan wel hiermede niet in overeenstemming zijn.

Terneuzen,

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

secretaris, burgemeester,

J.G. (Jan) Princen CCMM J.A.H. Lonink

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking daarvan bezwaar maken. Dat kan door het indienen van een onderbouwd bezwaarschrift bij het college van Burgemeester en Wethouders. Het postadres is postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Het ondertekende bezwaarschrift moet ten minste vermelden de naam en adres van de indiener. Maar ook de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt. Tot slot moet het bezwaarschrift de gronden vermelden waarop het bezwaar rust. Dit besluit blijft gelden tot wij een beslissing hebben genomen op het bezwaarschrift.

Voorlopige voorziening

Het kan zijn dat dit besluit intussen onherstelbare gevolgen heeft. Als onmiddellijke spoed dit vereist kunnen belanghebbenden een voorlopige voorziening vragen. Dat kan bij de Rechtbank Zeeland West-Brabant, Team bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda.

Dat kan alleen onder voorwaarde van het indienen van een bezwaarschrift. De voorzieningenrechter kan bijvoorbeeld een regeling treffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De indiener van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierechten betalen.

Naar boven