Betreft: verkeersbesluit rotonde Schependijk, sluizencomplex Terneuzen

Logo Terneuzen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen;

OVERWEGENDE,

gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet Bestuursrecht.

dat in het kader van het verbeteren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid de kruising Schependijk – Buitenhaven – Binnenvaartweg te Terneuzen de kruisingsvorm wordt aangepast naar een rotonde.

dat in het kader van principe 'Duurzaam Veilig Verkeer' kruispunten van ontsluitingswegen worden vormgegeven als rotonde of als voorrangskruispunt geregeld met verkeerslichten. Een rotonde heeft hierbij vanuit verkeersveiligheidsoverwegingen de voorkeur.

dat rotondes in de gemeente Terneuzen eenduidig worden ingericht

dat fietsers voorrang dienen te verlenen aan het verkeer op toeleidende wegen.

dat deze locatie in eigendom is van de gemeente Terneuzen, maar deel uitmaakt van het project Nieuwe Sluis Terneuzen.

dat het wegenbeheer per 1 maart 2018 gedurende de looptijd van het project bij de aannemer van de nieuwe sluis Terneuzen, Sasse Vaart ligt.

dat het beheer van de wegen, nadat alle werkzaamheden voor de nieuwe sluis Terneuzen zijn afgerond, terug onder verantwoordelijkheid komt van de gemeente Terneuzen.

dat er over deze maatregel conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) overleg is gepleegd met de regionaal verkeersadviseur van de politie Zeeland. De politie hanteert wat betreft handhaving van verkeersovertredingen een sober beleid, maar zal, bij echte excessen, handhavend optreden.

dat de Schependijk, Buitenhaven en Binnenvaartweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van de kern Terneuzen.

BESLUIT

  • 1.

    door middel van het plaatsen van de borden D1 en B6, zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990, en het aanbrengen van haaientanden op het wegdek, zoals bedoeld in artikel 80 van het RVV 1990, een enkelstrooksrotonde aan te leggen ter hoogte van het kruispunt Schependijk – Binnenvaartweg - Buitenhaven, waarbij bestuurders op de toeleidende wegen voorrang moeten verlenen aan de bestuurders op de rotonde.

  • 2.

    Door middel van het plaatsen van de borden B6, zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV, en het aanbrengen van haaientanden op het wegdek, zoals bedoeld in artikel 80 van het RVV 1990, op de fietspaden, zodat fietsverkeer voorrang dient te verlenen aan verkeer op de toeleidende wegen.

  • 3.

    door het plaatsen van de borden D2 van Bijlage I van het RVV 1990 op de middengeleiders bij de aansluiting op de rotonde, alle verkeer, te gebieden deze middengeleider voorbij te rijden of te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft;

  • 4.

    Een en ander overeenkomstig met de bij dit verkeersbesluit behorende situatietekening.

  • 5.

    Te bepalen dat met het van kracht worden van dit besluit eerdere verkeersmaatregelen in het onderhavige verkeersgebied komen te vervallen indien die met dit besluit in strijd zijn dan wel hiermede niet in overeenstemming zijn.

Terneuzen,

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

secretaris, burgemeester,

J.G. (Jan) Princen CCMM J.A.H. Lonink

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking daarvan bezwaar maken. Dat kan door het indienen van een onderbouwd bezwaarschrift bij het college van Burgemeester en Wethouders. Het postadres is postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Het ondertekende bezwaarschrift moet ten minste vermelden de naam en adres van de indiener. Maar ook de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt. Tot slot moet het bezwaarschrift de gronden vermelden waarop het bezwaar rust. Dit besluit blijft gelden tot wij een beslissing hebben genomen op het bezwaarschrift.

Voorlopige voorziening

Het kan zijn dat dit besluit intussen onherstelbare gevolgen heeft. Als onmiddellijke spoed dit vereist kunnen belanghebbenden een voorlopige voorziening vragen. Dat kan bij de Rechtbank Zeeland West-Brabant, Team bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda.

Dat kan alleen onder voorwaarde van het indienen van een bezwaarschrift. De voorzieningenrechter kan bijvoorbeeld een regeling treffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De indiener van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierechten betalen.

Naar boven