Bekendmaking ontwerpinpassingsplan N411 Bunnik, gemeente Bunnik

Logo Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken bekend dat met ingang van 21 juni  tot en met 1 augustus 2018 het ontwerpinpassingsplan N411 Bunnik ter inzage ligt.  Een ieder kan in deze periode zijn zienswijze over het ontwerpinpassingsplan kenbaar maken.

Het doel van het inpassingsplan 

Het voorliggende inpassingsplan is gericht op het planologisch-juridisch mogelijk maken van een aantal maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid en het realiseren van natuurontwikkeling rondom de N411 op het grondgebied van de gemeente Bunnik.

Het project

Het inpassingsplan omvat de volgende maatregelen:

1. Reconstructie van de aansluiting Achterdijk inclusief fiets/-voetgangersoversteek, verlegging van een deel van de parallelweg, een parallelwegoversteek en de inrichting van de Brink aan de Achterdijk.

2. Realisatie Natuur Netwerk Nederland ter hoogte van Vechten, in een deel van het gebied tussen N411 en de spoorlijn, inclusief faunapassage voor kleine dieren tussen noord- en zuidzijde van de weg.

Het inpassingsplan voorziet in wijziging van de bestemmingen in het gebied die nodig zijn voor de realisatie van het project. Een inpassingsplan is vergelijkbaar met een bestemmingsplan van de gemeente, alleen is in dit geval de provincie de verantwoordelijke bestuurslaag.

Terinzagelegging

Het ontwerpinpassingsplan N411 Bunnik inclusief bijlagen, ligt met ingang van 21 juni 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. De stukken zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden in te zien aan de balie van:

- het Huis van de Provincie, Archimedeslaan 6 te Utrecht;

- het gemeentehuis van Bunnik, Singelpark 1 te Odijk.

Daarnaast is het ontwerpinpassingsplan N411 Bunnik raadpleegbaar op de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl, het plan heeft de ID-code NL.IMRO.9926.IP0504N411Bunnik-OW01.

Zienswijze

Gedurende de termijn van zes weken kan iedereen reageren. Wij verzoeken u uw schriftelijke zienswijze als volgt te adresseren:

Provinciale Staten van Utrecht, t.a.v. de Griffier van de Commissie RGW, Postbus 80300, 3508 TH te Utrecht of e-mailen naar statengriffie@provincie-utrecht.nl onder vermelding van “zienswijze ont-werpinpassingsplan N411 Bunnik”. Vergeet daarbij niet uw naam en de adresgegevens te vermelden.

Ook kunt u via de website van provincie Utrecht digitaal een zienswijze indienen. Het formulier vindt u onder https://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u tijdens werkdagen telefonisch tot en met 27 juli 2018 (drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van de terinzagelegging) een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Fysieke Leefomgeving van de provincie Utrecht tel. (030) 258 9011.

Verdere procedure

Alle zienswijzen worden verwerkt in een zienswijzennota. Provinciale Staten betrekken de ingediende zienswijzen bij hun besluitvorming over de vaststelling van het inpassingsplan. Naar verwachting vindt de besluitvorming hierover plaats eind 2018. Vervolgens ligt dit besluit ook weer voor zes weken ter inzage. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpinpassingsplan hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dit tijdig te doen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zover het besluit wijzigingen bevat ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan, kan door belanghebbenden een beroep ten aanzien van deze wijzingen worden ingesteld. Van het besluit tot vaststelling en de terinzagelegging van het Inpassingsplan wordt op dezelfde wijze kennis gegeven als van het ontwerpinpassingsplan. Uit artikel 1.1 lid 1 en bijlage I, artikel 2.1, volgt dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is op de procedure van dit inpassingsplan.

Informatie

Indien u nadere informatie over het ontwerpinpassingsplan wenst, kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Gessel 030-258 3501 of mevrouw A. Heinhuis 030 – 258 2369.

 

Naar boven